Čtyřbodový víkend A-týmu!

V pátek a v neděli mužský A-tým skončil první a načal druhou polovinu základní části sezony proti týmům ze spodní poloviny tabulky.
V pátek večer Buldoci přivítali na domácí palubovce Ostravu.

První třetina přinesla velmi vyrovnanou hru, kdy se oba týmy střídali ve snaze vstřelit branku. Jako první se radovali domácí buldoci v 6. minutě, kdy Kadavý krásnou střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre utkání. Ve zhruba polovině třetiny poprvé udeřila první lajna hostujícího FBC. Po první třetině ale do šaten stejně odcházeli do šatny spokojenější domácí po krásné souhře dvojice Pešek-Koláčný.

Druhá dvacetiminutovka se odehrávala ve velmi podobném duchu jako první část. Ostrava srovnala skóre, ale Brno vždy dokázalo zase o jeden gól uskočit. Druhá třetina tak skončila jednobrankovým vedením domácích buldoků (4:3).

Posledních dvacet minut hry začali domácí o něco lépe než Ostrava a odměnou jim byl pátý gól do sítě hostů. V druhé polovině poslední třetiny se iniciativy chopil tým ze severu Moravy a začal dobývat kompaktní obranu domácích. I přes několik dramatických momentů ovšem Bartek dokázal ve třetí třetině udržet čisté konto, a tak zůstali 3 body v Brně.

MAD_3603-(1).png

V Praze to ovšem nevyšlo.

V neděli se A-tým vydal do Prahy na domácí halu TJ Sokol Vinohrad pro tři body.
Od první minuty to vypadalo pro Brněnské velice dobře když po 28 vteřinách otevřel skore Koláčný a navázal tak na svou skvělou formu z pátku. Do konce třetiny však domácí tým dokázal srovnat a pokračoval i nadále ve skvělé hře.

Na začátku druhé třetiny domácí Vinohrady dokázali využít vyloučení z konce první části a ujali se vedení. Zbytek druhé dvacetiminutovky se nesl ve znamení velice vyrovnané hry a díky neproměněnému nájezdu na konci třetiny šli buldoci do třetí dvacetiminutovky pouze s jednogólovou ztrátou.

Ve třetí třetině si Brno vyzkoušelo jak se asi cítili Ostravští hráči v pátek a třikrát museli dohánět jednogólové manko. Pokaždé se ale podařilo a díky brance kapitána Surkoše tři minuty před koncem základní hrací doby poslali utkání do prodloužení. Tam už byly ovšem úspěšnější Vinohrady.

816A5792.JPG

Výkonostně velice vydařený víkend zažil Petr Kolačný který si ve dvou zápasech připsal čtyři góly a jednu asistenci. A právě s juniorským reprezentantem přinášíme kratičký rozhovor.

Ahoj Petře, jak bys zhodnotil hrací víkend?
Obě utkání byly velmi těžké, myslím si, že si každý hráč hrábl skoro až na dno svých sil. Kladně můžeme hodnotit zápas proti Ostravě, kde jsme předvedli, i díky famózním podpoře diváků, skvělý výkon hlavně směrem do obrany. Využili jsme několik šancí na útočné polovině a mohli jsme slavit. Naopak zápas v Praze proti Vinohradům nebyl to pravé ořechové, byl z naši strany ospalý. Nicméně Vinohrady zahrály velmi dobrý zápas a právem berou bod navíc. V celkovém součtu z těchto dvou zápasu mít 4 body je velmi dobré, bohužel jsme jich mohli mít 6, ale to musíme hodit za hlavu a stále naplno trénovat.

Hattrick před domácím publikem, který dopomohl skalpu favorizovaného soupeře, jaký je to pocit?
Je to úžasný pocit. Už jenom to dát 3 góly v superligovém utkání je něco, co se každý den nestává. Navíc sdílet svou radost s domácími fanoušky , co víc si přát...

Co bylo rozdílovým faktorem mezi vítězstvím nad Ostravou a prohrou v Praze?
Myslím si, že zápasy ve kterým nemáte co ztratit, se hrají mnohem lépe, než zápasy, ve kterých od vás každý očekává 3 body. Hrát těžký zápas v pátek proti Ostravě a pak hned v neděli po třech hodinách v autobuse je náročné. Vinohrady měly v pátek volno a to šlo poznat v soubojích, hlavně běžeckých. Hráči Vinohrad neměli co ztratit, tak do toho šli po hlavně a to se jim vyplatilo, stejně jako nám proti Ostravě.

Těsně po polovině sezony se Brno nachází na 9. místě tabulky, jaké jsou cíle do budoucna?
Cíl je jasný! Nabrat co nejvíce zkušeností a hlavně udržet Superligu v Brně. Druhá polovina soutěže je úplně o něčem jiném, ale můžu vám zaručit, že pro splnění našeho cíle uděláme úplně všechno.

Díky a ať se daří!
Není za co, díky!

(FV)

46632148_258398351491918_8315056277034106880_n-(1).jpg