Buldoci začali baráž o Superligu úspěšně!

Říká se, že čas všechno spraví. To platí i v tomto případě. Buldoci přesně týden po neúspěšném pátém utkání na Kladně vyzvali v prvním zápase baráže o Livesport Superligu pardubické Sokoly. Brňané do série vkročili vítězně. Dramatický zápas v Kutné Hoře rozhodl v samostatných nájezdech Martin Svatoň.
Ondřej Smekal | 20.4.2024 | Muži A

Začátek si Buldoci nemohli přát lepší. Už po 28 sekundách zachytil nepřesnou rozehrávku Pardubic Richard Kalousek, který po zpětné Mrázově přihrávce zakončil do prázdné brány a Buldoci vedli 1:0. Sokolům se však podařilo rychle srovnat. V šesté minutě využil rychlého přechodu do útoku Přemek Pakosta a střelou k tyči nedal Haltmarovi šanci. Zápas se rozproudil po dvou vyloučeních. Nejprve na trestnou lavici usedl pardubický Ondřej Hurt, ale naskytnutou přesilovku Buldoci nevyužili. Chvíli po vypršení Hurtova trestu byl vyloučen i brněnský kapitán Jakub Marek. A přestože se Buldokům ze začátku dařilo pardubickou přesilovku efektivně bránit, nakonec se radovali Sokoli. Před bránou stojící Radek Drba dorazil do brány pokus Vojtěcha Kaluži a domácí vedli 2:1. Za Buldoky však rychle srovnal přesnou ránou do horního rohu Michal Valachovič. Buldoci měli v první třetině více šancí, které jim sami Pardubičtí nabízeli svými nepřesnostmi v rozehrávce, ale třetího gólu se v první třetině nedočkali. Naopak Sokoli si ještě před jejím koncem vzali vedení zpět zásluhou Milana Bíny.
Druhá třetina se nesla v podobném rytmu jako ta první. Buldoci měli více šancí, ale efektivita byla na straně Pardubic. Ke gólu na 4:2 navíc domácím pomohla další přesilovka. Michal Pešák prohrál souboj za bránou, míček se po přihrávce Petra Křinky dostal před ni, odkud pardubický kapitán Lukáš Prix neminul a počtvrté v zápase prostřelil Jakuba Haltmara. Buldoci ale nadále věřili, že se dá zápas ještě minimálně zdramatizovat. O snížení se bezmála šest minut před koncem třetí třetiny postaral povedenou střelou Martin Svatoň, který využil další z chyb pardubických Sokolů. Po 40 minutách tak platil stav 4:3 pro Pardubice.
Do třetí třetiny šel tým Adama Konečného s jasným cílem, a to dohnat jednobrankovou ztrátu. Buldoci byli stále lepší ve hře na míčku a postupem času si vytvářeli stále větší tlak. První polovina třetí dvacetiminutovky gól nepřinesla. Činili se oba brankáři, jak Matěj Denemark, tak Jakub Haltmar. Ani při hře 4 na 4, kdy bylo na hřišti více prostoru pro technicky dobře vybavené hráče, se diváci branky nedočkali. Až čtyři minuty před koncem vstřelil vyrovnávací gól Adam Zukal, kde kterému se dostala přihrávka Lukáše Kučery. Výhru v prvním zápase přiblížil na dosah Buldokům o dvě minuty později Miroslav Kladivo, který nenápadnou střelou na bližší tyč překvapil Denemarka. Sokoli však rychle zareagovali, vzali si timeout a okamžitě zkusili hru v šesti. Risk bez brankáře domácím vyšel, protože na 5:5 vyrovnal po zmatku před bránou Ralfs Polis. Tři třetiny nerozhodly, proto muselo přijít na řadu prodloužení.
V něm se hrálo spíš na jistotu a ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Důkazem toho je pouhá jedna střela na bránu, kterou si připsaly Pardubice. Rozhodnout tak nakonec musela až dovednostní disciplína, tedy samostatné nájezdy. V nich zvlášť brněnský brankář Jakub Haltmar udivoval pardubické střelce neortodoxními zákroky. Nakonec ho překonal pouze střelec posledního gólu, tedy Ralfs Polis. Za Buldoky se trefil nejprve Richard Kalousek, na kterého v páté sérii navázal také Martin Svatoň a Buldoci se mohli radovat z prvního barážového bodu.
Hned zítra mají Buldoci možnost přivézt do Brna mečbol. Boj o druhý bod začíná v 18:00 ve Sportovní hale Klimeška v Kutné Hoře. Přijeďte Buldoky podpořit přímo na místo dění, nebo alespoň fanděte na dálku prostřednictvím přenosu na ceskyflorbal.tv.