Buldoci srovnali sérii a rozhodovat se bude v pátém utkání na Kladně

Buldoci v Hodoníně zvládli tíhu okamžiku a přetahovanou s Kladnem proměnili ve druhý bod ve finálové sérii, která je tak po dnešku opět vyrovnaná. Brňanům přiřknul klíčové vítězství 13 vteřin před koncem Lukáš Mráz. Rozhodnout bude muset páté utkání, které se odehraje ve Sportovní hale BIOS na Kladně.
Ondřej Smekal | 7.4.2024 | Muži A

Oproti minulému utkání začala první třetina ve vysokém tempu. Oba týmy měly své šance, ale brankáři podávali na úvod jistý výkon. Několika skvělými zákroky se vyznamenal i domácí brankář Martin Koudelka. Skóre nakonec otevřeli domácí Buldoci. Lukáš Kučera dostal míček od Lukáše Gregra a tvrdou střelou prostřelil Ponomareva. Utkání dál pokračovalo ve vysokém tempu s velkým množstvím soubojů, ale více branek v první třetině už diváci neviděli. V 18. minutě se sice Martin Svatoň vydal na sólo cestu za slávou, ale chybělo přesné zakončení. Po první třetině tak platil stav 1:0 pro Buldoky.
Druhá třetina naopak začala o něco klidněji. Moc šancí k vidění z počátku nebylo, ale ta první buldočí skončila gólem. Lukáš Mráz našel po trpělivé kombinaci před bránou čekajícího Petra Vaverčáka a hrdina prvního čtvrtfinálového utkání proti Chomutovu přidal svůj druhý gól v letošním playoff střelou na bližší tyč. Druhý inkasovaný gól však donutil Kanonýry více útočit. Na 2:1 snížil po přečíslení Daniel Fišer. Tato branka přispěla k pokračujícímu a stupňujícímu se tlaku Kladenských. Z následného tlaku vzešlo i vyrovnání. Druhou branku tohoto víkendu si připsal Ondřej Papoušek, který po neproměněné šanci Bulldogs udeřil z brejku. Do šaten po druhé třetině se šlo za stavu 2:2.
Ve třetí třetině však diváky v SH TEZA čekaly doslova gólové hody a pokračování pravého finálového florbalu. Už po minutě hry otočil skóre Dominik Janda a Kladno poprvé v zápase vedlo. Buldokům se však podařilo velmi rychle odpovědět a postaral se o tom svým druhým gólem v zápase Petr Vaverčák. Kanonýři přečkali oslabení a zpět do vedení je dostal Matyáš Bachmaier, který se ocitl nehlídaný před bránou. Ani tentokrát se Buldoci nevzdali a prali se dál o vyrovnání. O něj se zasloužil přesnou přízemní střelou Filip Sedmera. A protože obratů nebylo dost, vzal si slovo Richard Kalousek, kterého našel před bránou Lukáš Mráz, a domácí fanoušci se tak opět mohli kochat pohledem na výsledkovou tabuli. Na ní svítilo skóre 5:4 pro Buldoky. Ani to ale ještě nebylo všechno. Michal Pešák svojí chybou umožnil Kanonýrům vyrovnat, což neodmítl Ferdinand Tomášek. Zápas směřoval do prodloužení, ale to rázně odmítl Lukáš Mráz, který se před bránou dostal k dorážce a 13 sekund před koncem třetí třetiny zametl míček za Ponomareva. Kanonýři ještě rychle zkusili hru v šesti, ale času bylo málo.
Buldoci přežili zápas, v němž museli uspět a v Hodoníně si vynutili rozhodující pátý zápas. Ten se odehraje příští sobotu 13. 4. v 18:00 v SH BIOS Kladno, kde série začínala. Buldoci budou v hale soupeře potřebovat i vaši podporu. Pojeďme společně Buldoky podpořit v rozhodujícím zápase sezony a dovést je do Superligy!