Brňané se ujímají vedení v sérii

Buldoci v neděli zahájili barážovou sérii s prvoligovým Havířovem. Na vítězství se ale nadřeli. 
Do vedení se dostali překvapivě hosté. Buldoci byli více na míčku, ale stejně jako v předešlých sériích – nic z toho. A tak Havířov trestal (0:2). Domácí nastartovala až přesilovka ve dvanácté minutě. Po střele Jirky Juhaňáka se k dorážce dostal Luděk Ondráček. Za nedlouho se povedlo Buldokům srovnat. Mira Kladivo se dostal k volnému míčku, bez většího přemýšlení se rozběhl k brance hostí a vystřelil.

Pokud si někdo myslel, že první třetina a průběžné vedení havířova o dvě branky bylo to nejhoší, ten se krutě mýlil. Laxní přístup domácích zapříčinil vedení Severomoravanů 2:5.
Bulldogs nastartovala opět až přesilovka. Jednoduchá a rychlá akce po trase Ondráček, Grlický a zakončující Bauer.

Další snížení náskoku přišlo až v poslední části. Petr Kadlec poslal lob na Ondráčka, ten si míček obratně zpracoval a druhým dotekem přehodil Kotulu. Soupeř se však nepoložil a ihned si vzal dvougólové vedení zpět. Odpověď Buldoků byla ještě rychlejší, do minuty se trefil Jirka Juhaňák.
Po neproměněném trestném střílení se povedlo srovnat stav utkání až v následné přesilové hře. Po přihrávce Jirky Bauera završil hattrick Luděk Ondráček.
Brněnští fanoušci se dočkali vedení  zhruba v polovině třetiny. Jirka Bauer se u mantinelu uvolnil od protihráče a namířil přesně pod ruku brankáře hostí. Zanedlouho poslal Juhaňák míček až za soupeřovu obranu, kde číhal David Coufal. Ten si již po několika neúspěšných pokusech věděl rady – 8:6. Zbytek utkání už si Buldoci pohlídali.

Havířov ukázal, že série se soupeřem z nižší ligy nebude jednoduchá. Další utkání čeká soupeře o víkendu v Havířově.