Buldočky: Další hrací víkend, další důležité body.

O víkendu do Brna zavítali dva celky. Hradec Králové, který okupuje spíše vrchní část tabulky a Vysoké Mýto, které naopak bojuje ve spodnější části.
Foto: Tomáš Otruba

Sobotní zápas s Hradcem začal lépe pro domácí hráčky, kdy již v 5. minutě vstřelila branku Tomanová. Ale vedení netrvalo dlouho. O 30 vteřin později bylo srovnáno na 1:1. V 7. minutě špatnou rozehrávku Hradce potrestala Úšelová, stav 2:1. Domácí si v první třetině zahrály i přesilovou hru, kterou využila Dostálová, stav 3:1. Minutu před koncem první třetiny, hostující tým stihl ještě snížit stav na 3:2. 
Druhá třetina začala v dobrém tempu a oba celky zasypávaly gólmanky pěknými střelami, kdy po jedné takové Hradec srovnal skóre na 3:3. Ve hře bylo k vidění několik krásných souher. Před koncem druhé třetiny vsítila branku Bachratá, čímž vrátila Buldočkám opět vedení 4:3. 
V úvodu třetí třetiny si i Hradec vyzkoušel přesilovou hru, kterou také využil a stav byl opět vyrovnán 4:4. Vyrovnáno bylo ale pouze pár minut, kdy si vlastní střelu dorazila Žáková 5:4. A o dalších pět minut se gólově prosazuje opět Žáková, 6:4. Ovšem Hradec se nevzdal s během posledních 30 vteřin zápasu dokázal vstřelit dvě branky a poslat tak zápas do prodloužení. Otřesené Buldočky se nestihly vzpamatovat z poslední minuty zápasu. Toho velmi rychle využil Hradec, který dokonal obrat na 6:7 v prodloužení. Domácí si ze sobotního zápasu připisují pouze bod.

itelligence Bulldogs Brno vs. IBK Hradec Králové  6:7pp


Nedělní zápas proti Vysokému Mýtu chtěly Bulldogs vyhrát a urvat tři body, čemuž nasvědčovala i hra. V 5. minutě po dorážce otevřela skóre Tomanová, 1:0. V první třetině si domácí zahrály přesilovou hru, při které vyslaly mnoho střel na bránu, ale gólová nebyla ani jedna.
Druhá třetina- opět rychlý gól na začátek z hole Žákové, 2:0. Byl to boj na obou stranách, kdy zvonily konstrukce obou branek a i gólmanky vytahovaly z rukávu pěkné zákroky. 
Třetí třetina, stav 2:0 pro domácí celek. Bylo jisté očekávat ještě tvrdý boj. Naštěstí oběma celkům docházely síly, což bylo zjevné z nepřesných střel i přihrávek. V poslední třetině si oba týmy zahrály i přesilovky, ale ani ty nebyly využity. A tak stav z druhé třetiny zůstal nezměněn a buldočky si připisují výhru 2:0 a 3 body do tabulky.

itelligence Bulldogs Brno vs. FTC Vysoké M
ýto   2:0