Bude další medaile? Starší žáky čeká MČR

Tým starších žáků, vedený Alešem Možnárem, se pokusí na mistrovství České republiky prolomit stříbrné prokletí. Dosáhnou starší žáci opět na medaile?
Jakub Hanák | 2.5.2024 | Mládež

V roce 2022 se mladí Buldoci probojovali na MČR v Novém Městě nad Metují jakožto vítěz Ligy starších žáků Jihomoravského a Zlínského kraje. Tehdy pod vedením současného kouče mužského A týmu sahali po zlatu, ve finále však prohráli v prodloužení a museli se spokojit se stříbrnými medailemi.
V roce 2023 se Buldoci ujali pořadatelství této prestižní mládežnické akce. Po hladkém průběhu sezony a vítězstvím v regionu vstupovali na MČR jako jedni z favoritů, což dokázali potvrdit. Před domácím publikem opět prošli až do finále, ani tentokrát se však na jeho konci neradovali.
V roce 2024 tak mají v Mladé Boleslavi před sebou třetí šanci. Tým složený z hráčů ročníků 2009 a 2010 před sezonou po úspěšném Adamovi Konečném převzal Aleš Možnár s vidinou, že se Buldokům konečně podaří dostat výše. Základní část v Lize starších žáků – skupina 6 se letos nehrála košovým způsobem, jako dříve. Buldoci v sezoně prohráli pouze dvakrát v základní hrací době a dvakrát po nájezdech, kvůli horším vzájemným zápasům však skončili druzí za rivaly z Hattricku. Přesto byli na MČR nasazeni jakožto papírově nejlepší tým své skupiny.
Mladí Buldoci zahájí turnaj v pátek v poledne zápasem s Libercem, následovat bude odpolední střetnutí s Gorilami Plzeň. V sobotu jim pak začnou vyřazovací boje.
V roce 2022 byl tým postavený převážně na několika individualitách. O rok později Buldoci sázeli hlavně na dobrou týmovou hru založenou na obraně a výborném brankáři. Letos je tým složen z výborných individualit i týmových hráčů, který se chce prezentovat aktivní hrou zaměřenou hlavně na útok. Speciální bude letošní MČR hlavně pro hráče Petra Úlehlu s Jakubem Zachovalem a trenéry Aleše Možnára s Lukášem Mrázem, kteří zažili obě předchozí mistrovství.
 
Podaří se této partě dosáhnout dalšího úspěchu? Sledujte zápasy z MČR živě na platformě ceskyflorbal.tv!