Mladší žáci brali zlato!

Družstvo mladších žáků se v uplynulém víkendu zúčastnilo závěrečného turnaje sezóny „Setkání mladších žáků“ v Hranicích.
 
 
Ve skupině zaváhali naši mladíci pouze jednou a to když prohráli 5:4 v brněnském derby s Gullivery. Ostatní utkání zvládli ať už šlo o jednoznačný výsledek 12:0 s Mohelnicí, nebo těsnou výhru 2:1 s Black Angels. Díky výsledkům mladí Bulldoci přeskočili čtvrtfinále a pokračovali až v semifinále.
 
Zde narazila brněnská štěňata na Kopřivnici. Do zápasu vstoupili lépe Buldoci, kteří si vytvořili dvoubrankové vedení 3:1. Soupeř však toto manko dohnal a srovnal průběžný stav. Dohánění stálo kopřivnické hráče mnoho sil, které jim pak chyběly. Ve třetí třetině toho Bulldoci využili a nastříleli další tři branky, na které již odpověď nepřišla.
 
V boji o zlato se spolu znovu utkaly dva brněnské týmy – Bulldogs a Gullvers.
Buldoci se sice dostali do vedení, jakoby se však nepoučili z prvního vzájemného utkání, kdy ztratili vedení a pak i celý zápas. I ve finále se soupeři podařilo díky aktivní hře nejdříve srovnat, a pak i odskočit na rozdíl tří branek. Po druhé třetině svítil pro Bulldogs nelichotivý stav 1:4.
Na začátku závěrečného dějství se podařilo hráčům v oranžových dresech snížit, soupeř ale vzápětí opět navýšil 2:5.  Zdálo se, že to byl poslední hřebíček do Buldočí rakve. Brněnští florbalisté najednou ožili, bylo jich všude plno. Zlepšená hra zaslouženě nesla ovoce. 3:5, 4:5, srovnáno! Soupeř se již možná chystal na nastavení, avšak s tím malí Bulldoci až tak nepočítali. Půl minuty před sirénou se Bulldoci trefili pošesté. Závěrečné sekundy si již kluci pohlídali a mohli tak slavit zlaté medaile.

Do Allstars pětice turnaje se z družstva Bulldoků dostal Michal Rada a Michal Valachovič. Fipil Matoušek se pak stal nejlepším brankářem.
 
Utkání
iBB vs. TJ MEZ Vsetín   8:3
iBB vs. Black Angels   2:1
iBB vs. FBC Vikings Kopřivnice    6:4
iBB vs. FBC Mohelnice   12:0
iBB vs. Gullivers Sokol Brno I   4:5
 
Semifinále
iBB vs. FBC Vikings Kopřivnice    6:3
 
Finále
iBB vs. Gullivers Sokol Brno I   6:5