Ženy ztratily vedení a s Bohemians těsně prohrály

Buldočky měly vítězství na dosah, přesto jedou z Prahy bez bodu. O skvěle rozehrané utkání přišly až v závěru třetí třetiny. 
18.11.2021

Buldočky byly velmi blízko zisku prvních bodů v sezoně, avšak stejně jako v devátém kole v Olomouci přišly v závěru třetí třetiny o vedení a utkání prohrály. Bulldogs do utkání vstoupily skvěle, v první třetině dokázaly favorita utkání zaskočit a po brankách Kristýny Černé a Anny Machálkové vedly 2:0. Bohemians také přestřílely a nepustily do žádných vyložených šancí. Do druhé třetiny však Pražanky vstoupily aktivněji a zaslouženě se dočkaly snížení, po akci domácích se prosadila Strnadová. Druhé dějství bylo spíš bojem než florbalem, nicméně Buldočkám se podařilo své hubené vedení 2:1 udržet až do konce druhé třetiny. Ta třetí sice odstartovala šancemi Bohemians, ale byly to Buldočky, kdo se dokázal po několika minutách prosadit. Důraz na brankovišti předvedla zkušená Yvona Dostálová a poslala hostující tým podruhé v zápase do dvougólového vedení. V 52. minutě přidala 4. branku Bulldogs Anna Machálková a už to vypadalo, že si mladý tým z Prahy poveze nějaké body. Jenže katastrofální závěr způsobil, že všechny body si nakonec ponechal favorit z Prahy. Nejprve na 2:4 snížila pět minut před koncem Veselá a minutu nato se prosadila i Vaničková. Bohemians byly najednou na dostřel a hra Bulldogs byla rozhozená. Domácím se nakonec necelou minutu před koncem třetiny podařilo vyrovnat, míček za jinak skvěle chytající Dvořáčkovou dopravila Mezerová. Otřesené Buldočky poté propadly hned po buly a čtyři sekundy po vyrovnávací trefě přišel další zásah do brněnské branky, na přesnou střelu Vatahové byla Dvořáčková krátká.
Bohemians dokázaly otočit skóre z 1:4 na 5:4 a ponechat si všechny body. Světlým momentem na hře Buldoček však může být výkon mladé Anny Machálkové, která měla podíl na všech čtyřech brankách – dvě sama vstřelila a na zbylé dvě přihrála. První extraligovou trefu zaznamenala také Kristýna Černá.

Highlights:



Hodnocení utkání: