Ženy se představí na hřišti lídra tabulky

Buldočky odehrají dnes večer ve 20:30 zápas ve Vítkovicích. Vítěz loňského extraligového ročníku je po šesti kolech stále stoprocentní, naopak hráčky Bulldogs sále čekají na první body.
22.10.2021

Vítkovice zatím jednoznačně potvrzují roli favorita extraligy. Po šesti zápasech mají maximální možný bodový zisk, tedy 18 bodů, a se skóre +46 jasně vévodí tabulce soutěže. 64 vstřelených branek dělá z Vítkovic nejnebezpečnější tým extraligy. Lví podíl na tom mají reprezentantky Barbora Husková s Vendulou Maroszovou, průměr aspoň dvou bodů na zápas si drží také polská reprezentantka Dominika Buczek, Denisa Hyršová a Tereza Hanzlíková. Celkem 12 hráček Vítkovic má aspoň bod na zápas, což je jednoznačně nejvyšší číslo v lize. Z toho je zřejmé, že všechny hráčky Vítkovic představují pro obranu soupeřů velké nebezpečí, tým není vystavěný okolo jedné hvězdy. 18 obdržených branek znamená po Chodovu druhou nejlepší obranu. Za tím stojí také dobré výkony brankařské dvojice Nikola Příleská – Viktorie Karasová.
Zato Buldočkám se stále nedaří získat první body v nové sezoně. Oproti loňsku se týmu podařilo zlepšit obranu, tým pod vedením trenéra Dadeje soupeře nepouští do mnoha velkých šancí, přesto se výsledky zatím nedostavily. Může za to hlavně velmi slabá ofenzíva, ženám se podařilo vstřelit zatím jen 10 branek v šesti zápasech. Jediná Michaela Žáková se dostala na hranici bodu na zápas, s šesti body za čtyři branky a dvě asistence vede všechny tabulky individuálních statistik.

Zápas můžete sledovat pomocí videopřenosu nebo textového onlajnu. Utkání začíná ve 20:30.