Ženy se porvou o body s Ostravou a s Židenicemi

Další dvě kola má o víkendu na programu ženská extraliga. Buldočky tentokrát nebudou muset vyjíždět mimo město, jelikož v sobotu je čeká domácí duel s Ostravou a v neděli se představí na hřišti brněnského rivala z Židenic.
Jakub Hanák | 5.3.2021

Minulý víkend byl pro Buldočky odpočinkový, díky předehranému duelu měli sobotu volnou. O to lepší výkon předvedly v zápase s favorizovaným Tatranem, avšak na body to nestačilo. Pražanky zvítězily v poměru 5:2.

Tuto sobotu je však čeká ještě těžší soupeř, pod Špilberk přijede FBC Ostrava. Druhý tým extraligové tabulky v minulém vzájemném zápase vyhrál jasně 14:3, motivace a prostor ke zlepšení tedy na brněnské straně jistě nebude chybět. Chodov předvádí konzistentní výkony, až na tři utkání vše vyhrál. Jedna z porážek přišla minulý víkend od Chodova, takže hráčky Ostravy mají jistě co napravovat. Klíčovou hráčkou FBC je zcela jistě Denisa Kotzurová, která v 15 utkáních zaznamenala neuvěřitelných 48 bodů! S průměrem více než tří bodů na zápas vede extraligu v kanadském bodování. Nejedná se však primárně o střelkyni. Nejvíce gólů svého týmu nastřílela Michaela Mlejnková, která těží právě z přihrávek Kotzurové. V brance představuje stabilitu Veronika Tomšová.
Utkání startuje v sobotu ve 14:00, sledovat jej můžete živě pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.
 
 
V neděli čeká Buldočky druhé letošní brněnské derby. Minulé utkání s Židenicemi nabídlo infarktový závěr, Bulldogs ze zápasu nakonec vyšly s bodem za prohru v prodloužení. Židenice bojují o udržení postupové pozice, momentálně jim náleží sedmá příčka s pětibodovým náskokem na deváté Bohemians, kteří však mají o dva zápasy méně. Extraliga už je za polovinou a každý bod je důležitý, dá se tedy očekávat bojovný zápas a tvrdé souboje o každý míček. V posledních zápasech se našemu nedělnímu soupeři vcelku daří, dokázal porazit všechny soupeře v těsné blízkosti v tabulce. Židenice nemají v kádru žádnou velkou hvězdu a v bodování nikdo výrazněji nevyčnívá. Největší podíl na výhrách Židenic mají Lucie Romančáková a Eva Urbášková, které obě překonaly hranici 10 branek. Hlavní předností hry Židenic je obrana, díky které je náš brněnský rival pátý nejlepší ve statistice obdržených branek. Dá se tedy očekávat bojovné utkání, ve kterém mnoho branek padat nebude (stejně jako v minulém vzájemném zápase, kdy Židenice zvítězily 3:2 po prodloužení).
Utkání startuje v neděli v 18:00, sledovat jej můžete živě pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.

EDAB7B79-FC29-4393-87EA-26967D4F3F74.png