Ženy postoupily do extraligy!

Je to tak, ženy vyhrály své finále s SKV 2:0 na zápasy, a v příštím roce si zahrají nejvyšší soutěž!
Ženy se vydaly na honbu za extraligou už v pátek, kdy od 20:00 vyzvaly vítěze skupiny Západ Sokol Královské Vinohrady. Ženy se v Praze dostaly hned v první třetině do vedení po gólu Lindy Detkové, ale po potrestaném faulu Halaštové se do šaten stejně odcházelo za vyrovnaného stavu. Ve druhé třetině se naopak dostaly do vedení domácí hráčky, ale ani tento rozdílový stav do přestávky nevydržel. Na 2:2 totiž vyrovnávala Tereza Halaštová. Třetí třetinu pak gólově režírovala hráčka zápasu Nikola Domokosová, ta nejprve v 51. vstřelila vítěznou branku, a 40 vteřin před koncem asistovala na potvrzovacím gólu Aničky Bachraté.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Bulldogs Brno 2:4
branky: 16. Adéla Skalická, 36. Nikola Bursová - 6. Linda Detková, 38. Tereza Halaštová, 51. Nikola Domonkosová, 60. Anna Bachratá; rozhodčí: Martin Jirka - Jan Šubrt; vyloučení: 1:3; využití: 2:0; diváků: 111; zásahy brankářů: Jana Vyrobíková 19 - Sabina Dvořáčková 14; po třetinách: 1:1, 1:1, 0:2;


Do Brna se tak série přesouvala s matchballem buldoček. A již od první minuty bylo vidět, že jej domácí chtějí využít. Skóre otevřela krásnou střelou do šibenice Pavlína Bačová. Ta pak o 3 minuty později asistovala na brance Petry Hložánkové. Buldočky téměř nepůjčovaly hostujícímu celku balónek a kontrolovaly zápas. Ve druhé třetině pak na 3:0 zvyšovala Eva Stará a do konce druhé dvacetiminutovky se ještě z trestného střílení prosadila Michaela Žáková. Po gólu na 5:0 z florbalky Lindy Detkové už se začalo potichoučku (aby se nic nezakřiklo) mluvit o tolik vytouženém postupu. A když zhruba deset minut před koncem upravovala na 6:0 Eva Stará tak už málokdo pochyboval o konečné korunovaci ženského Áčka. Vítězný zápas ještě domácí ozdobily nulou na kontě brankářky Sabiny Dvořáčkové a mohlo se slavit!

Bulldogs Brno - TJ Sokol Královské Vinohrady 6:0
branky: 13. Pavlína Bačová, 16. Petra Hložanková, 27. Eva Stará, 34. Michaela Žáková, 43. Linda Detková, 48. Eva Stará; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 2:1 + Radka Kylarová 5; využití: 0:0; diváků: 154; zásahy brankářů: Sabina Dvořáčková 13 - Jana Vyrobíková 23; po třetinách: 2:0, 2:0, 2:0;


Buldočky si tak po skvěle odehrané sézóně, kdy poznaly hořkost porážky pouze čtyřikrát, mohou vychutnat ten krásný pocit postupu. A samozřejmě se těšit na příští sezónu, kterou odehrají mezi českou elitou. Nemusíte se ale bát, o ženském áčku letos neslyšíte naposled, chystá se totiž řádka vítězných rozhovorů!

-FIlip Volovec