Ženy porazily Jičín a bodově se dotáhly na osmé Panthers

BRNO – I když nebylo utkání gólově zprvu Buldočkám nakloněno, nakonec se štěstěna přiklonila na jejich stranu, a tak díky tříbodové výhře živí naději na play-off. 
Hostující Jičín šel do vedení hned zkraje utkání, Brňanky sice vyrovnaly, byl to ale tým z městečka pohádek, kdo nakonec odskočil do vedení 4:1. Jedinou brankou (na 2:4) v prostřední části se ukázala domácí Tereza Tomanová, čímž nakopla spoluhráčky k lepším výkonům.
 
Přestože se nedostavily ihned, v rozhodující dvacetiminutovce svěřenkyně Rudolfa Škubala nejprve snížily na rozdíl jediné branky, aby o téměř pět minut později Michaela Žáková využila trestného střílení a vyrovnala! Právě Žákovou vybral kouč i ke druhému trestnému nájezdu o něco později, tentokrát ale nepochodila. Mrzet ji to však nemuselo, výhru pečetila hattrickem na 5:4, na což už Jičín nenašel odpověď. A to zkoušel hru v šesti!
 
„Víme, jak Jičín hraje, připravujeme se na to a v zápase to není vidět. Veliká pochvala holkám za to, že se nesložily a bojovaly až do konce zápasu,“ hodnotil zápas Škubal. Jeho svěřenkyně díky tříbodové výhře srovnaly krok s osmými Panthers. Další mač nás čeká v sobotu v Praze proti Ivanti Tigers.