Ženy míří do finále play-off první ligy!

Ženy se po vítězství v semifinálové sérii 2:1 na zápasy poperou se Sokolem Královské Vinohrady o přímý postup do Extraligy žen!
Poslední překážkou před finálem byla ženám Mladá Boleslav, která jako jediná zatím dokázala Buldočkám sebrat zápas. V sobotu 30.3. ženy díky výhře 4:2 Florbalovou akademii MB udolaly a příbližily se tak zase o něco blíže nejvyšší soutěži. 

Ženy v rozhodujícím semifinále dvakrát prohrávaly. Nejdříve 1:0 a po vyrovnání Michaely Žákové se Boleslav ještě dostala do vedení 2:1. To byl ovšem posledí gól který Boleslav v tomto roce vsítila, Buldočky totiž zápas ve druhé třetině srovnaly zásluhou Lindy Detkové. A ve třetí třetině dokonaly obrat když téměř 2 minuty před koncem poslala Brno do vedení Eva Stará a půl minuty před koncem zápasu zpečetila vítězství svojí druhou brankou Michaela Žáková.

Soupeřkami ve finále první ligy žen budou Buldočkám hráčky Královských Vinohrad, které taktéž na 3 zápasy v semifinále vyřadily Hradec Králové. V předchozích kolech si stejně jako Brňanky poradily na dvě utkání s Českou Lípou a Týnem. Vinohrady by se po roční pauze rády vrátily do Extraligy. V play-off je za úspěchem bodově nejvíc táhne Kristýna Vejvodová s devíti asistencemi a 7 přesnými trefami. Osm branek si na své konto připsala Radka Kylarová a v bráně si statisticky lépe počínala Eliška Kuchyńková, která si drží průměr obdržených branek pod 2,0.

Buldočky bodově vstříc branám Extraligy táhne juniorka Pavlína Bačová, která se svými osmi brankami a třemi asistencemi vede bodování týmu. Se sedmi-brankovým přínosem je druhým nejlepším střelcem Michaela Žáková. V bráně se zatím stále točí obě brankářky, a i Dvořáčková i Marková mají na kontě každá 2 vítězství.

Finále 1. Ligy začne sobotním zápasem na půdě Vinohrad. Tým vypraví na zápas fanouškovský autobus, což znamená že i Vy můžete buldočky na cestě za vysněným postupem podpořit. Předpokládaný odjezd autobusu bude v sobotu 6.4. mezi 14-16 hodinou, přesný čas bude ještě upřesněn na našem Facebooku. Výjezd vyjde na 250 korun na osobu a pro závazné přihlášení pište na email sekretar@bulldogs.cz, přihlášky budou uzavřeny ve čvrtek 4.4. v 15 hodin.

Domácí utkání je pak na programu v neděli 7.4. na SH Sportpoint. Podpořte společně s námi ženské Áčko na cestě za snem! Každý hlas se počítá!


-Filip Volovec