Ženy míří do finále

Po sobotním zápase s celkem Florbalové akademie MB – Nymburk ženy Bulldogs Brno potvrdily, že jsou favoritem a postupují vstříc finále play-off. Zápas hodnotí Juřicová Kateřina.
Na domácí půdě za stavu série 1:0 vstoupily Buldočky do zápasu v rychlém tempu. Hned v půlce druhé minuty umístila míček do brány soupeře Poláková Kristína za krásné asistence Dostálové Yvony.  Avšak soupeřky se nezalekly a během minuty odpověděla srovnávacím gólem na 1:1 hráčka Florbalové akademie Menzelová Monika, které tuhle příležitost přichystala Nejedlá Pavlína. Počáteční tempo bylo opravdu vražedné. O minutu později skórovala domácí Juřicová Kateřina a přihrávku ji zprostředkovala Rinaglová Anna. Poté se Buldočky na delší dobu umlčely, avšak hra byla po celou dobu v jejich režii.  V čase 15:49 rozezněla sirénu Koláčková Aneta spolu s Rinaglovou Annou. Před závěrečným hvizdem, ukončujícím třetinu, ještě nenamlsaný domácí tým zvýšil skóre na 4:1 z rukou Polákové Kristíny za asistence Dufkové Kateřiny. V první třetině Buldočí ženy předvedly ukázkový florbal a Florbalovou akademii nepustily k žádným velkým šancím. (poměr střel 10:2)
Druhá třetina byla opět v režii domácích, ale bez brankových zakončení. Buldočky předváděly opět soupeřkám, že umí míček podržet. I když je nechali vystřelit ve větším počtu než v první třetině, brankářka Marková Markéta potvrdila své postavení jedničky a vytahovala jeden úžasnější zákrok za druhým. (poměr střel 10:8, stav 4:1)
V poslední části nejspíš na domácí celek padla únava a jejich tempo a bojovnost upadla. Roztřesené ruce neposílaly přesné přihrávky a Boleslavanky se snažily tohoto faktu využít. Buldočky bránily do poslední chvíle, avšak ještě jedna chybička se vloudila za záda Markové Markéty, kdy v čase 17:27 skórovala Viktorová Kristýna a přihrávala Lukavcová Tereza. Tato šance probudila soupeřky k větší aktivitě, ale Buldočky se nedaly zastrašit a zocelily svou obranu. Po závěrečném hvizdu se mohly radovat z výhry 4:2 a z faktu, že postupují do finále. (poměr střel 9:6)