Ženy mají za sebou první hrací víkend po dlouhé pauze

První hrací víkend od přerušení ligy v první polovině října přinesl dva zápasy ženské extraligy, Buldočky doma v sobotu přivítaly hráčky Panthers Praha, v neděli pak  Buldočí smečka zavítala do Prahy na utkání se Start98 Praha-Kunratice.
Jakub Hanák | 24.1.2021 | Aktualizováno 25.1.2021

Sobotní domácí utkání s Panthers Buldočkám vůbec nevyšlo. Premiéru v extralize si v sobotním utkání proti Panthers Praha odbyla osmnáctiletá brankářka Jana Prátová, prohře 1:9 však zabránit nedokázala. Jedinou branku Bulldogs vstřelila z předbrankového prostoru Tereza Halaštová hned ve druhé minutě utkání, od té doby však skóroval pouze hostující tým. Po trefách Floriankové, Slané a Retové vedly Pražanky po první třetině 3:1.
Stejně tak druhá třetina byla hlavně v režii hostí. Pantherky si vypracovaly mnohem více šancí a do druhé přestávky šly s luxusním vedením 6:1. Trefily se Nováková s Florianovou a v oslabení skórovala Zittová.
Třetí třetina i přes snahu domácích dopadla úplně stejně jako předešlá část hry, Panthers třemi brankami upravily skóre do finální podoby 9:1. Míček do sítě dostaly Vlachová, Rettová a Žbánková. Buldočkám se utkání nevydařilo podle přestav a v tabulce mají stále jen jeden bod.

SESTŘIIH BRANEK


HODNOCENÍ UTKÁNÍ



Na rozbor sobotního zápasu však nebylo mnoho času, jelikož hned následující den ženy čekala cesta do Prahy na utkání s týmem Tigers Kunratice. Start černooranžovým vyšel skvěle, po minutě a půl je dostala do vedení 
po úspěšné dorážce Ema Brucháčková. Aktivní Buldočky byly odměněny dalším gólem, v 11. minutě zvýšila na 2:0 Tereza Pešková. Vedení jim ale nevydrželo dlouho, nejprve zaváhání v hostující rozehrávce potrestala Vejvodová a vyrovnáno bylo po přesilovkovém gólu Zlatníkové. Navíc v posledních sekundách první třetiny poslala domácí do vedení Fousová, do šaten se tak šlo za stavu 3:2 pro Tigers.
Úvod druhé třetiny byl jednoznačně v režii domácích. Během několika minut měly Kunratice po dvou brankách Špačkové a jedné trefě Kovaříkové k dispozici luxusní vedení 6:2. Bulldogs ale nic nezabalily a bojovaly dál. Snížit na 6:4 se podařilo Michaele Žákové, která během pár minut vstřelila dvě branky a vrátila Bulldogs do zápasu.Divoká druhá třetina pokračovala přesným zásahem Špačkové, ale tříbrankové vedení Tigers neudržely dlouho. Na 7:5 po asistenci tříbodové Žákové snížila Tereza Halaštová. Uklidnění pro domácí přinesla přesilovková branka Kovaříkové v závěru druhé třetiny. 
Třetí třetina patřila už jen domácímu týmu. Tigers i přes veškerou snahu Buldoček vstřelily čtyři branky a došly k důležitému vítězství 11:5. 

SESTŘIH BRANEK


HODNOCENÍ UTKÁNÍ