Začíná nová extraligová sezona! Ženy míří do Ostravy

Ženský A tým čeká v sobotu první kolo nového ročníku extraligy. Představí se na hřišti loňského semifinalisty FBC ČPP Ostrava.
Na Buldočky v úvodním kole čeká silný soupeř. Ostrava z 22 odehraných zápasů jen 4 nedotáhla do vítězného konce, s 53 body skončila po základní části třetí. Sice během léta přišla o klíčovou hráčku Denisu Kotzurovou, která průměrně sbírala 3 body na zápas, nicméně je tým ze severní Moravy stále velmi silný. Hlavní hvězdou je Michaela Mlejnková, které se loni podařilo nastřílet 29 branek v 21 utkáních (třetí v tabulce střelců i v kanadském bodování extraligy). Nebezpečí pro obranu soupeřek představují také Kristýna Hudáková, polská reprezentantka Malwina Zagórska nebo bývalá hráčka Bulldogs a bronzová medailistka z MS juniorek Pavlína Bačová.

Naopak Buldočky se loňskou sezonou jistě chlubit nebudou. Po základní části jim patřila poslední příčka v tabulce, letos tedy mají co napravovat. Do sezony je povede nový trenérský tým, dvojici Jiří Uher – Ivo Zdráhal vystřídal Petr Dadej, který si k sobě vzal jako asistenty trenéry juniorek Martina Broučka s Janem Novotným. Žádné velké změny v hráčském kádru se neděly, avšak mladší hráčky získaly loni zkušenosti s extraligou a tato sezona tak pro ně bude jednodušší. Největší přísun branek se tradičně očekává od Michaely Žákové, které se podařilo vstřelit 25 branek a připsat si 35 bodů. S větším odstupem ji v tabulce bodování sledovaly Yvona Dostálová (16 bodů) a Ema Brucháčková (13 bodů).

Jak si povede mladý brněnský tým pod vedením nových trenérů? 1. kolo extraligy se odehraje v sobotu 11.9. v 17:00 v ostravské ČPP Areně. Utkání bude možné sledovat pomocí textového přenosu nebo živě na portálu tvcom.