Z druhého brněnského derby vyšly ženy naprázdno

Na uplynulý víkend budou chtít hráčky Bulldogs velmi rychle zapomenout. Po sobotní prohře od silné Ostravy nezvládly ani nedělní utkání s Židenicemi.
Jakub Hanák | 8.3.2021

V sobotu do Brna dojely hráčky Ostravy. Druhý tým v extraligovém pořadí po celý zápas potvrzoval roli jasného favorita. Už po 13 minutách hosté vedli 5:0, mezi střelkyně se zapsaly Chalupová, Škopková, bývalá Buldočka Bačová, Polka Zagórska a Hudáková. Ani ve druhé třetině hostující hráčky nepolevily. Nejprve na 6:0 zvýšila Chalupová a po chvíli dala o sobě vědět sedmou brankou Kotzurová. Brankářka Marková se v brance rozhodně nenudila, soupeř ji zaměstnával několika samostatnými úniky. Vavrečkové se však podařilo ji překonat poosmé a s Bulldogs už to vypadalo velmi zle. V závěru třetiny si připsala aspoň symbolický zásah domácích Michaela Žáková a odmazala Dupčákové čisté konto. Úvodem třetí třetiny vstřelila druhou branku domácích Anna Machálková. Nejstarší z tria sester si připsala první extraligovou trefu. Tlak Ostravského týmu však pokračoval, a s ním také branky v brněnské síti. Během 12 minut přibyly na světelné tabuli v kolonce hosté další 4 branky, a to zásluhou Chalupové, Škopkové, Kotzurové a Zagórské. Buldočky byly v poslední minutě aspoň odměněny za snahu brankou Veroniky Pohlodkové. Konečné skóre 12:3 pro Ostravu.

Od nedělního derby s Židenicemi měly jistě hráčky Bulldogs vyšší očekávání. K remíze jako při minulém vzájemném zápase bylo tentokrát daleko. Domácí Židenice začaly velmi aktivně a díky dvě slepeným gólům vedly po pár minutách 2:0, trefily se Janečková a Jahodová. Třetí branku přidala se štěstím Velehrachová a do šaten se šlo za stavu 3:0. Od druhé třetiny nahradila Dvořáčkovou v brance Markéta Marková, ale i ona musela záhy lovit míček ze své sítě po střele Dernerové. V půlce utkání bylo zásluhou Indrové a Sedláčkové skóre už 6:0. Buldočky se však nevzdaly a první branku vstřelila Magdaléna Bašová. Židenice vzápětí odpověděly gólem Romančákové. Ani za stavu 7:1 Bulldogs nepolevily ve snaze a byly odměněny. Nejprve Večeřovou překonala Aneta Koláčková a chvíli před druhou sirénou také Yvona Dostálová. Branka Drápalové na 9:3 na začátku třetí třetiny domácí uklidnila a umožnila jim dojít si v klidu pro vítězství. Urbášková navíc využila přesilovku a Židenice si z derby odnesly plný počet bodů za výhru 10:3.