Víkend opět body nepřinesl

Ženy sehrály o víkendu jedny z posledních zápasů sezony. Nejprve vyrazily na hřiště Chodova, kde podlehly 9:2, a následně v neděli doma nestačily na Jičín v poměru 4:9.
Jakub Hanák | 15.3.2021

Chodov v sobotním utkání potvrdil roli jasného favorita. To je zřejmé i při pohledu na statistiku střel: Chodov přestřílel Bulldogs v poměru 42:9. Domácí se prosadili hned v prvních sekundách, vedení Chodova zařídila Jůzová. Vedení jim však nevydrželo dlouho, o vyrovnávací branku se po dobré přihrávce Cihlářové postarala Michaela Žáková. Vyrovnaný stav vydržel jen chvilku přes minutu, Chodovu vrátila vedení Suchá. Domácí pokračovali ve střelecké aktivitě a vybojovali si přesilovku, kterou využila svou druhou brankou v utkání Suchá. V polovině utkání bylo díky gólu Hýskové skóre 4:1 ve prospěch domácích. Buldočkám se relativně dařilo krotit útočné akce Chodova, ale samy se do velkých šancí vůbec nedostávaly. Definitivní hřebíček do rakve zatloukly dva slepené góly Havlíčkové a Suchanové. Ve třetí třetině se nejprve si Hýsková připravila hořké přivítání pro střídající Markovou. Poté se Bulldogs přece jen podařilo snížit, autorem branky nebyl nikdo jiný než Michaela Žáková. Domácí ještě upravili podobu skóre na konečných 9:2 zásluhou Suchanové a Hanzlíkové.
 
Nedělní utkání s Jičínem nabídlo mnohem opatrnější start. Dobrý výkon Dvořáčkové držel vyrovnaný stav. Ten prolomila v 15. minutě Michaela Žáková, jenže po 15 sekundách bylo po pěkné akci hostí opět vyrovnáno. Na další branky si diváci v počítačů museli dlouho počkat, až do 33. minuty se totiž předváděly obě obrany v čele s brankářkami. Vedení na stranu Jičína strhla Kmošková střelou z ideální pozice. Tato akce hráčky hostí nakopla a během minutky vedly už 4:1. Vzápětí bylo sice sníženo zásluhou Yvony Dostálové, ale Jičín si vzal tříbrankové vedení zpět po akci Bachmaierové. Druhá siréna tedy zazněla za stavu 2:5, k vidění byl o poznání rychlejší florbal. Hostům pomohly vstřelené branky a do třetí třetiny vstoupily plné sebevědomí. Fischerová zvýšila na 6:2 hned na začátku třetiny a na domácích byla znát frustrace. Kuchařová proměnila trestné střílení a Jičín vedl už 7:2. Po brance Žůrkové na 8:2 toho už bylo na Dvořáčkovou moc a přenechala branku Markové. Tato změna Buldočky nakopla, z úniku se prosadila Michaela Žáková. Jičín rychle odpověděl gólem Kuchařové. V závěru ještě Michaela Žáková dovršila hattrick využitým přečíslením 2 na 1. Aktivita v závěru však už k další brance nevedla, konečné skóre tak bylo 4:9.