Šance odlepit se od dna! Ženy čeká další hrací víkend

Extraliga žen má na programu další dvě víkendová kola. V sobotu do Brna přijede třetí Chodov, v neděli pak ženy vyrazí do Jičína, kde svedou veledůležitou bitvu s předposledním týmem tabulky.
Jakub Hanák | 18.2.2021

preview-(1).PNGNa minulý víkend mohou hráčky A týmu žen vzpomínat vesměs v dobrém. Proti suverénní Ostravě se dvě třetiny držely na dostřel, v neděli pak po infarktovém závěru vydřely bod v derby s Židenicemi. Jejich hra se postupně zlepšuje, což je jistě dobrým ukazatelem.


V sobotním utkání však budou Bulldogs jasnými outsidery. Chodovu náleží třetí příčka v tabulce, z 27 možných bodů získaly Pražanky 21. Všech 6 ztracených bodů mají na svědomí zápasy s dominantními Vítkovicemi, které jsou tedy jediným týmem, před kterým se hráčky Chodova musely sklonit. Chodov sází spíše na týmový výkon a dobrou obranu než na střelecké hody. Produktivitu týmu vede Eliška Chudá s 13 body (8+5). Pro srovnání, nejproduktivnější hráčka Bulldogs, Michaela Žáková, již nasbírala 18 bodů (12+6). Chodov se však může spolehnout na pevnou obranu a skvělé výkony obou brankařek. Utkání startuje na hale Sportpoint v sobotu ve 14:00, sledovat jej můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.


V neděli čeká Buldočky ještě mnohem důležitější zápas. V Jičíně svedou bitvu s předposledním celkem tabulky, na který z posledního místa ztrácí přesně tři body. Eventuální výhra by je tak mohla poprvé od začátku sezony posunout z nelichotivé 12. příčky. Po 11 odehraných zápasech má Jičín na svém kontě 5 bodů, naposledy minulou neděli však dokázal vyhrát za tři body nad desátou Mladou Boleslaví. Bude se tedy jednat o zápas outsiderů, jejichž hra se však začíná zlepšovat. Na rozdíl od Chodova, Jičín bodově táhne trio hráček Bachmaierová, Žůrková a Kuchařová, Tyto hráčky dohromady vstřelily 31 branek, což je stejně jako celý tým Bulldogs (Jičín jich celkem vstřelil 41). Je tedy jasné, na koho by si naše hráčky měly dávat velký pozor. Tento jistě velmi zajímavý a důležitý duel se odehraje v neděli od 16:00, sledovat jej můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.

online-soupisky-var2-chodov.png