Rozšíření ženského kádru

Tým ženského Áčka během sezóny rozšířily hráčky z moravských celků působících v nižších soutěžích. Jak se rozhodovaly a jestli se u nás novým hráčkám líbilo jsme se zeptali v krátkém rozhovoru. 
 
​   Florbal Znojmo      FBC Dobruška    FbC Aligators
Eliška Willmannová #24
Daniela Cihlářová #57
   Kateřina Poláčková #99
   Vanesa Bašová #80
   Magdalena Bašová #6
   Jana Pražáková #78
   Pavla Buráňová #69
  rozsireni-kadru.jpg






Rozhodovaly jste se dlouho, zda nabídku z Brna přijmete?

Eliška (Znojmo): Ani ne, po skoro půlroční pauze bez florbalu jsem možnost si znovu zahrát nemohla odmítnout.

Magdaléna (FBC Dobruška): Necelé 2 dny. Rozhodovala jsem se hlavně s ohledem na to, zda je možné, aby se znovu rozjela 1. liga žen, kterou v Dobrušce hrajeme, protože v případě, že bych hrála v Brně, nemohla bych dočasně hrát v Dobrušce.

Daniela (Znojmo): Vůbec, tato nabídka mi přišla strašně super když je ta “corona pauza” a nemůže se sportovat, takže jsem neváhala. 

Vanesa (FBC Dobruška): Pár dní na rozmyšlenou jsem si vzala, právě vzhledem k eventuálnímu otevření 1. ligy, tj. ligy, kterou hrajeme s holkama z Dobrušky, ale možnost zahrát si extraligu byla velmi lákavá, a tak jsem nakonec nabídku ráda přijala.

Kateřina (FBC Dobruška): Moc času na rozmyšlenou nebylo, každopádně chuť si zahrát extraligu zvítězila :)

Jana (Aligators): Byla to lákavá nabídka a po rozmyšlení a zvážení zda se vůbec 1. liga žen bude hrát jsem na nabídku kývla. Chuť zahrát si florbal po takové dlouhé pauze byla velká.

Pavla (Aligators): Přiznávám, že to pro mě nebylo vůbec jednoduché rozhodování. Na jedné straně byla možnost dostat se k florbalu, trénovat, být ve větším kolektivu, případně hrát, na straně druhé naděje, že se rozjede 1. liga (a dlouholetá rivalita z 1. ligy :)).

 

Jaké bylo Vaše očekávání?

Eliška: Moje očekávání bylo takové, že to bude po dlouhé době konečně pořádná dřina a že budu muset hodně zabrat, abych se v takovém týmu adaptovala.

Magdaléna: Vzhledem k tréninkové i zápasové pauze, jsem očekávala, že to pro mě bude hlavně fyzicky náročné.

Daniela: Očekávala jsem náročné tréninky a dřinu,  abych se extraligovým hráčkám trošku přiblížila.

Vanesa: Předpokládala jsem, že to pro mě bude fyzicky náročné, ale velmi jsem se těšila, že si po téměř roční pauze mohu zahrát florbal. 

Kateřina: Věděla jsem, že to bude hodně náročné, po tak dlouhé pauze. Na druhou stranu jsem se už těšila, že si zase zahraju. 

Jana: Očekávala jsem, že návrat k florbalu  po neplánované pauze bude náročný, ale převažovalo nadšení z možnosti si zahrát.

 
Pavla: Čekala jsem, že nebude jednoduché naskočit do tréninků po delší pauze zaviněné současnou situací. Nicméně jsem se těšila, že se konečně zase dostanu k florbalce jinak, než při utírání prachu.
 


Jaké byly Vaše pocity na prvním tréninku?

Eliška: Po prvním tréninku jsem se cítila dobře, jen jsem si ze začátku musela získat zpět ten cit k florbalce a míčku.

Magdaléna: Byl to první trénink po pauze a celý hrací, takže hodně prověřil mojí fyzičku, ale byla jsem ráda, že jsem si mohla zahrát. 

Daniela: Na prvním tréninku jsem se cítila natěšeně, že budu po dlouhé době zase hrát. Ale chvíli mi trvalo zvyknout si na tempo a florbalku.

Vanesa: První trénink byl dost fyzicky náročný a nebylo lehké se zase na hřišti po tak dlouhé době rozběhnout, ale jinak mě velmi bavil.

Kateřina: Na prvním tréninku jsme dostaly hodně zabrat, ale o to víc jsme si zahrály, což bylo super! 

 
Jana: Začátek byl fyzicky náročný, ale radost ze hry větší. Chvíli trvalo, než si zase člověk získá cit k florbalce.

Pavla: První trénink jsem si užila snad ze všech nejvíce. Bylo to sice fyzicky náročné, florbalka ruce moc neposlouchala, ale naprosto převážilo nadšení ze hry.
 


Měly jste nějaké individuální tréninky, nebo jste naskočily do sezóny "z gauče"?

Eliška: Ano, náš klub nám poskytoval individuální a online tréninky i různé běžecké výzvy.

Magdaléna: Ano měla jsem. 

Daniela: Ano, tréninky jsem měla.


Vanesa: Individuální tréninky jsme měly. 

Kateřina: Měly jsme individuální tréninky. 

Jana: Individuální tréninky, které udrží alespoň fyzičku mám pravidelně.

Pavla: Samostatně trénuji celoročně, většinou podle toho, na co je zrovna nálada a počasí (někdy je v tréninkovém plánu samozřejmě zařazen i gaučing ;)).
 


Jak zpětně hodnotíte Vaše působení v Bulldogs?

Eliška: Díky celému působení jsem nasbírala nespočet zkušeností, takže jsem za těch pár měsíců hrozně ráda, hlavně díky holkám za to, jak nás mezi sebe vzaly, za takovým týmem bych klidně jezdila až do Prahy :)

Magdaléna: Určitě to byla skvělá zkušenost, jak florbalově, tak po týmové stránce. Nikdy jsem si nemyslela, že bych mohla nastoupit za extraligový tým a navíc holky jsou super a budu jim držet palce i dál :)


Daniela: Určitě pozitivně, tím, že jsem dostala hodně prostoru v zápasech, tak jsem nasbírala hodně zkušeností. Byl to takový můj sen, zahrát si extraligu žen, který se mi díky Brnu splnil. Také bych chtěla holkám za všechno poděkovat, jste super parta a držím vám palce v další sezoně!

Vanesa: Celou zkušenost hodnotím velmi kladně. Po dlouhé době jsem si opět mohla nejen zatrénovat, ale i zahrát zápas a ještě v ženské nejvyšší soutěži. Byla to pro mě velmi příjemná zkušenost herní i osobní, holky jsou skvělá parta a jsem ráda, že jsem je poznala a chtěla bych jim také moc poděkovat za to, jak nás nováčky přijaly. Určitě je budu sledovat a fandit jim i nadále.

Kateřina: Zahrát si nejvyšší ligu v tak super partě bylo prostě bezvadný! Navíc hodně florbalových zkušeností, jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost. Holky mají dobře našlápnuto, budu jim držet palce, ať se jim splní i další florbalové sny :) 

Jana: Popravdě nikdy jsem si nemyslela, že bych měla možnost zahrát si nejvyšší ligu. Lákalo mě na tom zisk nových florbalových zkušeností a možnost si opět zahrát. Bonus byl, že holky jsou bezva parta :). Chtěla bych poděkovat holkám i trenérům za možnost připojit se k nim a být součástí jejich týmu. Budu holky sledovat mají spoustu šikovných hráček a držet jim palce :).

Pavla: Působení v Bulldogs hodnotím určitě pozitivně, ačkoliv mě nabídka a celkově tato možnost velmi překvapila a zaskočila. Často jsme se v rámci nelehkých zápasů potkávaly v první lize, a kdyby mi v té době někdo řekl, že za tento tým někdy nastoupím, nevěřila bych :) Jsem ale opravdu vděčná, že se tak stalo - za možnost trénovat i si zahrát. Holkám děkuji za skvělý přístup, trenérům za vloženou energii. Věřím, že mají holky na víc, než v současné sezóně ukázaly :)

Holky, děkujeme za rozhovor a přejeme ať se Vám ve Vašich klubech daří!