Rozhovor: kapitánka ženského týmu Aneta Koláčková

Ženská extraliga startuje již tento víkend, Buldočky doma přivítají mistra loňského ročníku FBC Ostrava. Avšak ještě před úvodním buly sezony 2022/23 jsme vyzpovídali kapitánku Bulldogs Girls, Anetu Koláčkovou. 
Jak bys zhodnotila letní přípravu ženského A týmu?
Letní přípravu hodnotím velice kladně, měly jsme dobře nakombinovanou posilovnu, ovál i tréninky v hale. Celé to mělo jasně danou strukturu a díky pravidelnému testování jsme mohly vidět náš progres. Dokonce i docházka byla toto léto dle mého názoru nadprůměrná. Tak věřím, že z toho budeme v sezóně těžit.

Jaké jsou pro tebe cíle pro tuto sezonu? Jak osobní, tak týmové.
Týmový cíl je dostat se do play-off, rozhodně se chceme vyvarovat bojům v play-down, kterých jsme si v minulé sezoně užily až až. Máme teď velice omlazený tým, který přináší do naší hry nový impuls a na tom můžeme stavět. Osobní cíl mám už asi z pohledu starší a zraněními „poznamenané“ hráčky, takže je to především o tom, užívat si každou minutu hry naplno, ať už na tréninku nebo zápase 😅.
 
DSC_63400.jpgCo pro tebe znamená být kapitánkou Buldoček?
Je to určitě zodpovědnost a čest. Svoji roli teď vnímám především v předávání zkušeností v přístupu a fungování hráček v A-týmu žen. A také abychom fungovaly dobře jako tým.
 
Kterého soupeře z extraligy žen vnímáš jako největšího rivala?
Osobně asi nevnímám žádného soupeře jako toho největšího rivala. Vnímám tak všechny týmy u kterých bychom měly brát body.
 
V jaké extraligové hale se ti hraje nejlépe a v jaké naopak nejhůře?
Nejlépe se mi hraje u nás na Sportpointu, kde halu dobře známe. Nejhůře to bude ve Sportovní hale v Dolních Břežanech, kde hraje Bohemka. Jsou tam hodně světlé, klouzavé parkety, že se tam musí hrát i s jinou barvou míčku 😃
 
Na dresu máš číslo 27. Má pro tebe toto číslo nějaký speciální význam?
Kdysi dávno, když jsem s florbalem začínala 😃 a rozhodovala se, jaké číslo budu mít, toto číslo nosil nejlepší hráč světa Niklas Jihde. Od té doby jsem téměř s žádným jiným číslem nehrála. Takže teď již pro mě speciální význam má.
 
Oranžové nebo černé dresy?
Rozhodně černé.
 
Parkety nebo guma?
Díky tréninkům na Sportpointu je to guma.