Povinná výhra. Ženy uspěly proti Boleslavi

Buldočky potvrdily roli favorita a s poslední Mladou Boleslaví nezaváhaly. Vítězství se však nerodilo lehce a konečný stav 5:1 naznačuje, že hostující hráčky nedaly svou kůži zadarmo.
Jakub Hanák | 28.1.2023

Na začátek je třeba informovat o situaci, která hracímu dni předcházela. V přilehlých prostorách Hokejových hal dětí a mládeže došlo nad ránem (okolo čtvrté hodiny) k požáru technických prostor. Událost se oběšla bez zranění, avšak kouř a popel se rozšířil do celého areálu, tedy i haly SportPoint. Díky rychlému zásahu hasičů a následné obětavé práci všech zúčastněných se podařilo dát halu do pořádku včas před startem utkání 1. ligy juniorek ve 14:00. Sice v hale zůstal zápach, ale naštěstí v dostatečně únosné míře, a zápasy se tak mohly odehrát. Děkujeme Hasičskému záchrannému sboru a všem, kteří přispěli k odklizení nečistot!
 
První třetina nabídla velice nudnou hru. K vidění byla jedna branka na každé straně. O tu první se postarala brněnská Michaela Žáková, která ranou z první procpala míček do horního růžku. Za Boleslav však vyrovnala z přečíslení Veronika Zittová.
Ve druhé třetině Bulldogs Girls výrazně přidaly na tempu a začaly své soupeřky vařit ve vlastním pásmu. Také se zaslouženě dočkaly gólů. Vedení vrátila domácím po sesterské kombinaci Ema Brucháčková, ve 27. minutě pak navýšila vedení přesnou střelou Veronika Machálková. Buldočky přestřílely Boleslav 14:1, měly mnoho šancí či dorážek, ale častokrát si vylámaly zuby na skvělé Evě Klementové v boleslavské brance.
Ve třetí třetině se opakoval obraz hry ze druhé části. Buldočky tlačily, ale nedařilo se jim proměňovat své šance. Ve 46. minutě přidala čtvrtý gól Anna Brucháčková. Následovala opět perioda mnoha nevyužitých šancí, kterou utla parádním sólem opět Anička Brucháčková. Nikdo další už se však neprosadil, a tak si Buldočky, které přestřílely Boleslav 36:10, připisují do tabulky další 3 body za výhru 5:1. Díky tomu si zajistily nejhůř páté místo v tabulce. Nyní je čeká těžký závěr základní části (soupeřkami budou hráčky Ostravy, Chodova a Tatranu) a následně play off.