Pátá výhra v řadě, ženy přetlačily Liberec

Buldočky si připisují další tři body do tabulky, v divácky atraktivním zápase porazily Crazy Girls FBC Liberec těsně 6:5. Jedná se již o desátou výhru A týmu žen v této sezoně.
Jakub Hanák | 14.1.2023
 
První třetina nabídla celkem 32 střel na branku a velmi atraktivní hru. Padly však pouze tři branky, z toho dvě do sítě hostujícího Liberce. Buldočky se ujaly vedení 2:0 díky dvěma slepeným brankám v jedenácté a dvanácté minutě. O tu první se zasloužila po nahrávce Anny Brucháčkové Liliana Bolfová, druhý gól v zápase vstřelila Veronika Stuchlíková. Liberec se však postupně dostával do hry a v závěru gólem do šatny snížil, Hošek Markovou překonala Karolína Nováková.
Ve druhé třetině už se trošku probudily obrany obou týmů, ubylo střel a velkých šancí. Na 3:1 zvyšovala ve 32. minutě po individuální akci Anička Brucháčková. Crazy Girls se však opět mohly radovat z gólu do šatny, tentokrát byla autorkou gólu Markéta Žbánková.
Třetí třetina pak byla tou nejdivočejší. Hned po pár desítkách sekund vstřelila čtvrtou branku Buldoček Michaela Žáková, která backhandem dorazila míček za dezorientovanou Malkusovou. Vedení však Buldočkám dlouho nevydrželo, po přesných střelách Anety Foffové a Markéty Valešové bylo ve 47. minutě vyrovnáno. Buldočky se však tím nenechaly rozhodit a vedení si velmi rychle vzaly zpět, po kombinaci juniorek Veroniky Stuchlíkové a Veroniky Machálkové vedly domácí 5:4. Crazy Girls však znepříjemňovaly Buldočkám hru a vybojovaly vyrovnávací gól, v 50. minutě se podruhé v duelu prosadila Karolína Nováková. Rozhodující moment přišel tři minuty před třetí sirénou, kdy vedení vrátila opět pro domácí Liliana Bolfová. Stav 6:5 už dokázaly Bulldogs Girls udržet, závěr zvládly odehrát v klidu s míčkem na florbalkách a nepustily své soupeřky do žádného většího tlaku. Zaslouženě si tak ze zápasu odnáší tři body.