Mladá Boleslav uspěla v prodloužení, Buldočky berou bod

Poslední utkání před pauzou bylo ve znamení mnoha zvratů. Nakonec byli radostnější hosté, kteří si odvážejí 2 body za výhru 6:5 po prodloužení.
Jakub Hanák | 11.10.2020

DSC_84141.jpgCelý zápas probíhal ve zvláštní atmosféře – před prázdnými tribunami s vědomím, že se jedná o poslední utkání na nějakou dobu. Divoká první třetina nabídla mnoho šancí. Nováček v extralize žen začal utkání lépe, skóre otevřela ve třetí minutě pěknou střelou k tyči mladá Karolína Janatková. Ta stejná hráčka se prosadila i v dalším střídání, tentokrát po dorážce střely Beránkové. Bulldogs však nesložily zbraně a zaslouženě se dočkaly snížení. Zmatků ve velkém brankovišti soupeře využila Linda Detková a skóre bylo tedy 1:2. Vyrovnávací branka na sebe také nenechala dlouho čekat, Detková vybojovala míček za brankou a poslala ho na úplně volnou Michaelu Žákovou, která dokázala míček ze vzduchu usměrnit do sítě. To vše se událo ještě před polovinou první třetiny. Další míček za záda Topolové poslala velmi aktivní Linda Detková, která zakončila kombinaci skvěle hrajícího prvního útoku. O šestý a poslední gól první třetiny se postarala zkušená hráčka domácích Yvona Dostálová po přihrávce nikoho jiného než Detkové. Do šaten se tak šlo za stavu 4:2 pro Bulldogs, kterým se podařilo otočit nepříznivý průběh utkání.
Druhá třetina byla o poznání defenzivnější. Oba týmy spíše bránily a už nebyla k vidění hra nahoru-dolů jako v první části. Navíc přibylo nepřesností v zakončení u obou týmů, stav utkání se tedy i přes množství šancí dlouho neměnil. Yvona Dostálová mohla zvýšit vedení hráček v černém, ale Topolovou zachránila tyč. Jediné vyloučení zápasu dokázala Mladá Boleslav potrestat, na 4:3 upravila talentovaná Marie Jirková.
Do třetí třetiny vstoupily Buldočky aktivněji a podepsalo se to i na skóre. Dvoubrankové vedení domácím vrátila nejlepší hráčka utkání Yvona Dostálová. Za stavu 5:3 Florbalová Akademie zvýšila nasazení a začala zatápět rozehrávajícím brněnským obránkyním. Za zvýšenou aktivitu byla také odměněna gólem. Marie Jirková svou otočkou zpoza branky překvapila Markovou, která nebyla u své levé tyče včas a bylo zaděláno na pořádné drama. Dostálová mohla utkání rozhodnout, ale další tyč ji nedovolila třetí gól v utkání. Když ani další pohledná akce první lajny Buldoků branku nepřinesla, úřadovali hosté. Za brněnskou brankou zůstala ležet Koláčková a rozhozenou obranu překonala svým třetím gólem zápasu Marie Jirková. Tato branka domácí viditelně rozhodila a utkání jen tak tak došlo do prodloužení. V poslední minutě měla Jirková obrovskou příležitost dokonat obrat v základní hrací době, jenže nařízené trestné střílení neproměnila.
Chybné střídání domácích v prodloužení stálo Buldočky bod. Žapková měla volnou cestu k bráně a její střelu dorazila za bezmocnou Markovou Petra Beránková. Bulldogs si tak připisují první bod v nové sezoně za prohru v prodloužení 5:6. Nyní je stejně jako ostatní sportovce čeká nařízená pauza.


Ohlasy po utkání: