Konečně! Ženy otočily zápas v Praze a vezou první výhru

Čekání bylo velmi dlouhé, ale Buldočky dnes ukončily bodový půst a připisují si první výhru v sezoně! Podařilo se jim to na hřišti osmého celku extraligové tabulky, Start98 Kunratice porazily 3:2 po prodloužení.
26.11.2021

Buldočky uspěly v dohrávce 11. kola Extraligy žen, která se odehrála netradičně už v pátek. Utkání se však nevyvíjelo podle představ Bulldogs. První třetina skončila sice nerozhodně 0:0, ale domácí Kunratice diktovaly tempo hry a přestřílely Buldočky 11:2. Ve velkých šancích sice byly hráčky hostů Kristýna Černá a Yvona Dostálová, ale po většinu času měly míček hráčky domácích. Činit se tak musela Jana Prátová v brněnské brance.
Druhá třetina byla též ve znamení domácích, a tentokrát se to projevilo i na skóre. Kunratice sice neproměnily samostatný únik, ale vzápětí už Prátovou překonala Monika Škorpová. Následně si oba týmy vyzkoušely přesilovku. Kunratice svoji neproměnili, ale mrzet je to moc nemuselo, protože ve 34. minutě se prosadila ve vlastním oslabení Kateřina Kovaříková. Start98 tak po druhé třetině vedl 2:0.
Buldočky však utkání neodevzdaly, do třetí třetiny nastoupily s odhodláním s výsledkem něco udělat. Hned po minutě bylo sníženo, po hezké akci Pospíšilové se prosadila Anna Machálková, která navázala na střeleckou formu se zápasu s Bohemians. Obrovskou šanci na vyrovnání měla v 50. minutě Eliška Hroudná, jenže svoje trestné střílení neproměnila. Neuběhla však ani minuta a skóre už se opravdu měnilo. Vyrovnávací gól vstřelila po souhře kapitánka Aneta Koláčková. V samém závěeru třetiny sice ještě tlačil Start, nicméně přesilovka domácích v závěru základní hrací doby už skóre nezměnila.
Za stavu 2:2 se tedy šlo do prodloužení. To po minutě a 22 sekundách rozhodla po nahrávce Kristýny Pospíšilové Andrea Plavcová. Buldočky tak konečně slaví první výhru v sezoně.


Hodnocení utkání: