Hattrick Žákové na body s Olomoucí nestačil

Michaela Žáková vstřelila Olomouci tři branky, ale na body to nestačilo, Buldočky na Hané prohrály 8:4.
DSC_12345.jpgJakub Hanák | 1.2.2021 

Olomouc si od začátku zápasu držela střeleckou převahu. I díky tomu se domácí ujaly vedení, v 7. minutě překonala Markovou skvělou střelou z úhlu Reimerová. Olomoucké napadání vedlo k šancím na obou stranách, ale na další gól jsme si museli počkat do 16. minuty, kdy přesilovku domácích zužitkovala Sigmundová. V závěru první třetiny se poprvé prosadily také hráčky Bulldogs, svůj první gól v zápase vstřelila Michaela Žáková.
Od druhé třetiny Buldočky zvýšily tempo a začaly svého soupeře přehrávat. Odměnou jim byl vyrovnávací gól Kateřiny Knotkové, její první v této sezoně. Jenže Olomouc inkasovaná branka probudila k větší aktivitě. Z přesilovky domácích sice branka nepadla, ale o chvíli později si přece jen vzaly vedení zpět zásluhou Axmanové. Jen o několik sekund později mohlo být pro Buldočky ještě hůř, ale Markéta Marková zvládla vychytat trestné střílení Barvíkové. Divoká pasáž hry pokračovala zvoněním horní tyčky olomoucké branky a také gólem Pešavcové, která před koncem třetiny poslala Olomouc do vedení 4:2.
Do třetí třetiny vletěly hráčky Olomouce jako uragán a definitivně strhly zápas na svou stranu. Během pár minut skórovaly Sigmundová, Peterková a Ondáková, stav 7:2 už bylo pro Buldočky kritický. Nepřestaly však bojovat a podařilo se jim zásluhou dvou branek Michaela Žákové snížit na 7:4. Hráčka s číslem 8 tedy zkompletovala hattrick. Avšak snaha se zápasem ještě něco udělat byla marná, i přes veškerou snahu poslední branku duelu vstřelila olomoucká Suchánková. Konečné skóre bylo 8:4 pro Olomouc, ale Bulldogs nedaly svou kůži zadarmo.