Bulldogs Girls přivítají Panterky !ODLOŽENO!

Utkání je z důvodu výskytu covidu odloženo.       


V rámci jednoho z posledních domácích zápasů základní části přivítají ženy doma Panthers Praha. Aktuálně sedmý celek extraligové tabulky má postup do vyřazovací části s největší pravděpodobností již daný a hraje jen o lepší umístění.

Panthers v posledním utkání porazili Mladou Boleslav 5:3, čímž ukončili sérii tří proher v řadě. Hlavní palebnou silou našeho soupeře je s 32 body Lenka Faltusová. Ta vede také tabulku střelců se 17 brankami, je také nejlepší nahrávačkou. Body ve velkém sbírá také Markéta Žbánková, střelecky se daří také Agátě Saffertové. Brankářskou jedničkou je Kristýna Horňáková.

V posledním vzájemném utkání, hraném koncem září v Praze, Buldočky padly po divoké přestřelce 12:4. Věrní fanoušci si pak jistě pamatují poslední kolo sezony 2019/2020, kdy se na Sportpointu střetly právě Bulldogs s Panthers v přímém souboji o postup do play off. Bohužel byly tehdy úspěšnější Pražanky a Buldočky čekalo play down. Po dvou kolech play down však byla sezona kvůli covidu předčasně ukončena.

Buldočkám to v novém roce zatím vůbec nestřílí. Ve třech lednových duelech se prosadily pouze jednou, a to v relativně vyrovnaném utkání s Jičínem. Naposledy pak padly 0:14 na hřišti favorizovaného Tatranu. Nejproduktivnější hráčkou Bulldogs je obránkyně Kristýna Pospíšilová, následovaná Michaelou Žákovou, která se postupně zotavuje po zranění. V brance se brněnský tým spoléhá primárně na mladou Janu Prátovou. Tým pod vedením kouče Petra Dadeje by nutně potřeboval povzbuzení v podobě vyhraného zápasu, protože pocit výhry letos zažil jen jednou. Je již jasné, že po základní části Bulldogs skončí na posledním místě. Bude je čekat velmi náročné play down, kde se střetnou s týmem na deváté pozici. Ta nejtěžší část sezony je tedy teprve před námi.