Extraliga zůstává v Brně!

Buldočky v baráži udržely extraligovou příslušnost! Black Angels na Bulldogs nenašly recept ani v jednom ze tří zápasů. Nejprve si Buldočky na domácí půdě poradily s Black Angels 6:1. V odvetě v Praze zářila Michaela Žáková s Terezou Peškovou, které obě zaznamenaly hattrick a Buldočky zvítězily 8:5. V rozhodujícím zápase pak Bulldogs Girls sérii ukončily po výhře 5:3 a mohou slavit.
Jakub Hanák | 10.4.2022, upraveno

1. zápas: Bulldogs Brno – Black Angels 6:1

První třetina byla ze strany Bulldogs spíše opatrná. Black Angels se nebály vysoko napadat a Buldočkám tím dělaly chvílemi problémy. Hosté se také radovali z prvního gólu, z dorážky se prosadila Denisa Vachulová. Vedení však Pražankám vydrželo jen dvě minuty, přihrávku Terezy Peškové si do vlastní branky srazila jedna z hostujících hráček. V závěru 1. třetiny měly Buldočky více ze hry, ale další gól se jim přidat nepodařilo.
Ve druhé třetině se Bulldogs uklidnily a začaly střílet branky. Na 2:1 upravila skóre Michaela Žáková. V 32. minutě se v přesilovce prosadila po přesné ráně Petra Krejčíková a Buldočky mohly hrát s klidem na hokejkách. Ve 36. minutě Veronika Pohlodková obrala o míček rozehrávající hráčku Black Angels a z její akce těžila Karolína Garguláková. Ženy tak po dvou třetinách vedly 4:1.
Hned v úvodní minutě třetí třetiny zvyšovala na 5:1 Ema Brucháčková. Black Angels se sice pokoušely s výsledkem ještě něco dělat, ale marně. Ve 49. minutě se z přesilovky prosadila Nikola Domonkosová a fanoušci na Sportpointu se radovali pošesté. Další gól už nepadl, a tak mohou Buldočky oslavovat vítězství 6:1. Nyní se série přesouvá na hřiště soupeře.



2. zápas: Black Angels - Bulldogs Brno 5:8

Black Angels začaly hned od prvního střídání vysoko napadat, avšak tato taktika se jim nevyplatila. Už v první minutě se ze samostatného úniku prosadila Tereza Pešková. První lajna Buldoček v zápase hrála výborně, o druhý gól se po pěkné souhře postarala Michaela Žáková. Druhá půlka první třetiny patřila ale domácím, kterým se podařilo před první sirénou vyrovnat skóre. Dvakrát se dokázala prosadit Zuzana Kuchařová.
Ve druhé třetině Bulldogs Girls přidaly a získaly zpět dvoubrankové vedení. Nejprve se podruhé v utkání prosadila Žáková a poté na ni navázala Yvona Dostálová. Po zbytek druhé třetiny se hra přelévala ze strany na stranu, vynikaly obě brankářky. Black Angels se přece jen podařilo snížit, tři minuty před koncem druhé třetiny upravila na 3:4 Chovancová.
Buldočkám se opět podařilo vstřelit rychlý gól na začátku periody, tentokrát byla jeho autorkou Tereza Pešková. Asi rozhodující moment přišel v půlce třetí třetiny, kdy se Bulldogs dokázaly prosadit dvakrát během pár minut. Nejprve mohla slavit dobře zakončené přečíslení Veronika Pohlodková, poté Kristýna Pospíšilová svou třetí asistencí v zápase vybídla ke skórování Žákovou, která završila hattrick. Neuběhlo mnoho času a Bulldogs mohly oslavovat druhý hattrick, potřetí v zápase se prosadila Tereza Pešková a Brno vedlo už 8:3. V poslední minutě se ještě Black Angels postaraly o úpravu skóre. Třetí hattrick v zápase zaznamenala Kuchařová, na kterou pak ještě navázala svým druhým gólem v utkání Chovancová.
Časomíra tak po 60 minutách ukazovala stav 5:8 z pohledu domácích. Výrazně se pod brněnské vítězství podepsala Michaela Žáková, která ke třem gólům přidala ještě dvě asistence. Čtyři body za hattrick a nahrávku zaznamenala Tereza Pešková, tři přesné přihrávky zapsala Kristýna Pospíšilová. První gól v sezoně vstřelila Veronika Pohlodková.
 

3. zápas: Black Angels – Bulldogs Brno

Buldočky předvedly skvělý vstup do utkání. Už po minutě hry zakončovala pohlednou kombinaci první pětky Michaela Žáková. Na ni navázala v dalším střídání Tereza Pešková, která překvapila brankářku Churáčkovou střelou na bližší tyč. Buldočky udávaly tempo zápasu a v sedmé minutě zvyšovala po přesilovkové souhře svým druhým gólem v zápase Žáková. Ve druhé části první třetiny se však Black Angels začaly probouzet a nic nevzdávaly.
V tom domácí hráčky pokračovaly i ze začátku druhé třetiny. Bulldogs však ukázaly své zkušenosti a do mnoha příležitostí je nepustily. Navíc se jim podařilo přidat čtvrtou branku, v přesilovce se trefila Liliana Bolfová. V závěru druhé třetiny se však Black Angels dočkaly prvního gólu, na 1:4 snižovala Anna Vinklerová.
Do třetí třetiny Buldočky vstupovaly s pohodlným vedením, které mohly rychle navýšit, ale třetí gól Žákové nebyl uznán pro hru vysokou holí. Naopak na druhé straně už gól platil, na 2:4 upravila Ema Košťálová. Black Angels se snažily o vyrovnání a díky přesilovkovému gólu Elišky Nové se dostaly na dostřel. Buldočky však vyrovnání nedopustily a Eva Stará pečetila vítězství střelou do odkryté branky.
 
Extraliga tak díky výhře 5:3 zůstává v Brně i příští rok! Děkujeme všem fanoušků, rodičům a přátelům klubu za podporu!