Buldočky v úvodním extraligovém kole nestačily na mistra

A-tým žen vstoupil do nového extraligového ročníku porážkou. Na halu SportPoint dojel loňský vítěz Extraligy žen, FBC Ostrava. Bulldogs Girls nedaly svou kůži nadarmo, ale prohrály 2:7.
Jakub Hanák | 10.9.2022

Ačkoli byl zkušenější tým hostí střelecky výrazně aktivnější, i Buldočky měly po celý zápas mnoho šancí. První třetina nabídla vyrovnanou hru, ale Ostrava dokázala svoji kvalitu a tým vedený reprezentačním koučem Jakubem Robenkem se ujal vedení. V sedmé minutě se prosadila Natálie Hurníková. Ve druhé polovině první třetiny mělo FBC k dispozici přesilovku, ale i v početní nevýhodě dokázaly Buldočky zahrozit. Dobrou hru v druhé půlce úvodní periody jim však zkazil obdržený gól v závěru 18. minuty, akci prvního útoku soupeře zakončila Malwina Zagórska.
Ve druhé třetině navýšila Ostrava své vedení. Po druhé v utkání se prosadila Zagórska, na kterou navázala dvěma góly její spoluhráčka Michaela Mlejnková. I přes nepříznivý stav 0:5 nepřestávaly Buldočky bojovat a byly odměněny. První gól domácích a také svůj první v Extralize vstřelila juniorská reprezentantka Anna Brucháčková, které na její první gól symbolicky asistovala její sestra Ema.
V úvodu třetí třetiny si pak sestry Brucháčkovy role prohodily. Anička prošla okolo několika hráček soupeře a nabídla Emě míček do ideální střelecké pozice. Ema se nemýlila a stav utkání byl 2:5. Ostrava se však brankami Buldoček nenechala rozhodit a na 6:2 zvýšila svým třetím gólem v utkání polská reprezentantka Malwina Zagórska. Do konečné podoby 7:2 pak upravovala skóre Veronika Káčová.
I přes sedm obdržených branek předvedla skvělý výkon v brance Jana Prátová, hvězdou utkání byla vyhlášena Liliana Bolfová.