Buldočky v sedmém zápase padly v prodloužení

Vyrovnanější už to snad být ani nemohlo. Série 1. kola play down žen dospěla až do sedmého zápasu, kde navíc byl stav po 60 minutách vyrovnaný. Bohužel, v prodloužení se radovaly hráčky Jičína, a tak Bulldogs nyní čeká druhé kolo play down, kde vyzvou brněnského rivala – Florbal Židenice.
Jakub Hanák | 13.3.2022                                                                                          FOTOGALERIE

Do klíčového zápasu série vstoupily Buldočky lépe. Hned ve druhé minutě je dostala do vedení Adéla Spoustová. Nakonec to byla jediná střela, která skončila v brance během první třetiny, i když oba týmy měly k dispozici přesilové hry. Vedení mohla navýšit Bolfová, ale v cestě jí stála branková konstrukce.
Ve druhé třetině navýšila hned po 29 sekundách vedení Brna Michaela Žáková, domácí však vzápětí snížily zásluhou Žůrkové. O pět minut později zvyšovala na 3:1 Nikola Domonkosová, která potvrzuje, že se jí v play down daří. Následně se v přesilovce prosadila Ema Brucháčková a Buldočky vedly už 4:1. Tříbrankový náskok jim však nevydržel ani minutu, svým druhým gólem v zápase korigovala kapitánka Žůrková. Závěr druhé třetiny pak patřil Jičínu, který dostaly do tempa přesilovky a také snížení na 4:3 z hole Müllerové.
Ve třetí třetině si pak domácí šly za vyrovnáním. To přišlo v 50. minutě z hole Michaely Kacelové. Pár minut před koncem pak bylo pro Bulldogs ještě hůř. Gabriela Žůrková dovršila hattrick a poslala Jičín poprvé v zápase do vedení. Buldočky v závěru tlačily a nakonec se dočkaly vyrovnání. V čase 59:31 překonala Vokatou Michaela Žáková a za stavu 5:5 se šlo do prodloužení. V něm bohužel byly šťastnější hráčky Jičína. V 66. minutě zachránila extraligovou příslušnost svého týmu čtvrtým gólem v utkání Gabriela Žůrková.
 



Buldočky tak nyní čeká druhé kolo play down, ve kterém budou jejich soupeřkami hráčky Židenic. Vítěze této série bude čekat baráž o udržení v extralize s neúspěšným finalistou 1. ligy žen. Tým, který s druhém kole play down neuspěje, pak sestupuje přímo.