Buldočky uspěly v přestřelce a z Jičína vezou tři body

Hned 15 branek přineslo utkání 4. kola Extraligy žen. Buldočkám se podařilo prosadit hned devětkrát a díky tomu ovládly divokou reprízu loňského play down. První extraligovou branku vstřelily juniorky Veronika Stuchlíková a Veronika Machálková.
Jakub Hanák | 28.9.2022

Buldočky do zápasu vstoupily gólově, už po 58 vteřinách je dostala do vedení Michaela Žáková, která proměnila trestné střílení. V 6. minutě vyrovnala domácí Kristýna Bachmaierová, která dokázala využít standardní situace. Vedení pro hostující Bulldogs Girls vrátila svou první extraligovou trefou Veronika Stuchlíková, ale ani tohle vedení moc dlouho nevydrželo. O minutu později vyrovnávala za Jičín Šárka Smetáková. Do první přestávky přece jen vstupovaly Buldočky s jednobrankovým náskokem, v závěru první dvacetiminutovky skórovala Tereza Pešková.
Ve druhé třetině Jičín rychle vyrovnal, byla to opět Smetáková, kdo dostal míček za záda Jany Prátové. Následně Jičín nevyužil přesilovku a vzápětí toho litoval, po sesterské kombinaci se prosadila Anna Brucháčková. První dvoubrankové vedení v zápase zařídila pro Bulldogs Veronika Stuchlíková, která tak skvěle navázala na svůj premiérový gól. Ve 33. minutě přidala šestý gól hostů Liliana Bolfová, její tým tak mohl jít do šaten po 40 minutách s vedením 6:3.
Domácí chtěly ve 3. třetině s výsledkem ještě něco udělat. Ve 47. minutě snížila na 4:6 Bachmaierová, která byla na konci pohledné akce Jičína. Buldočky se však nenechaly rozhodit a sedmý gól přidala v 50. minutě Veronika Machálková, pro kterou se také jednalo o první extraligovou trefu. Jen o půl minuty později pak upravila na 4:8 Liliana Bolfová a s Jičínem to vypadalo bledě. V 57. minutě ještě snížila na 5:8 Gabriela Žůrková, ale na tento gól přišla rychlá odpověď v podobě druhého zásahu Anny Brucháčkové. V samém závěru ještě kosmeticky upravila skóre domácí Martina Kleinová, konečný stav po 60. minutách tak byl 6:9 z pohledu domácího Jičína. Buldočky si odvážejí domů krásné tři body a v tabulce jsou se ziskem sedmi bodů na 7. místě, tedy výše než třeba loňský mistr FBC Ostrava.