Buldočky s Chodovem držely krok, ale bohužel to na body nestačilo

Ženský A tým byl velmi blízko výhře, nebo minimálně bodovému zisku ze zápasu proti jednomu z největších extraligových favoritů. Chodovu byly Buldočky minimálně vyrovnaným soupeřem, ve třetí třetině jim však nepřálo štěstí a všechny body putují po prohře 3:5 do Prahy.
Jakub Hanák | 17.11.2022

Utkání nabídlo vysoké tempo, plno osobních soubojů a mnoho šancí na obou stranách. Tu první měl Chodov, ale s nařízeným trestným střílením si poradila Markéta Hošek Marková, která vychytala pražskou Pláškovou. Přesto to byli hosté, kdo se poprvé prosadil. Brněnská obrana zapomněla na Andreu Břeskou, která si tváří v tvář Janě Prátové věděla rady. O dvě minuty později však platil stav 1:1, zasloužila se o to Ema Brucháčková. Ta hledala před brankou Chodova jednu ze spoluhráček, ale její přihrávku si hráčky hostí srazily do vlastní branky. Půl minuty před první sirénou však vrátila Chodovu vedení Ivana Vachovcová.
Do druhé třetiny však Buldočky vstoupily mnohem lépe a své soupeřky přehrávaly. Pomohly jim k tomu hlavně přesilovky. Tu první dokázala využít pohotová Karolína Garguláková, tu druhou pak po nádherné přihrávce Michaely Žákové reprezentantka Anna Brucháčková. Brno tak dokázalo otočit průběh zápasu a po čtyřiceti minutách platil stav 3:2.
Ve třetí třetině Chodov přidal na obrátkách, šance však byly k vidění na obou stranách. Jásot propukl na střídačce hostů v 51. minutě, Andrea Břeská dokázala vyrovnat. Ještě hůř bylo pro Buldočky v 55. minutě, to se totiž Chodov dostal poprvé od začátku druhé třetiny do vedení. V závěrečném tlaku mohla nejprve vyrovnat Brucháčková, ale její střela z ideální pozice skončila na tyči. Při závěrečné hře v šesti pak Buldočky inkasovaly popáté, odkrytou branku trefila Vendula Štolbová. Plamínek naděje mohla ještě vykřesat půl minuty před závěrečnou sirénou Michaela Žáková z trestného střílení, ale stejně jako před několika minutami Brucháčková, i ona trefila pouze brankovou konstrukci. Buldočky tak musely zkousnout porážku 5:3, Chodovu však byly velmi těžkým soupeřem.