Buldočky přetlačily Olomouc a berou důležité body

A tým žen má za sebou náročný zápas proti nejen regionálnímu, ale také tabulkovému rivalovi. FBS Olomouc se však domů vrací s prázdnou, Bulldogs Girls vybojovaly výhru 4:2 a tři body zůstávají doma.
Jakub Hanák | 3.12.2022

První třetina nenabídla nějaké vysoké tempo, ale nabídla nejvíce branek. Jako první se radovaly domácí Buldočky. Anna Brucháčková svým forčekingem vynutila ztrátu balonku a Michaela Žáková svou svižnou střelou překonala Dlouhou. V desáté minutě však vyrovnala Vlaďka Maděrová, a to naprosto luxusním gólem zpoza branky a la Mikael Granlund. Ve čtrnácté minutě si však Buldočky vzaly vedení zpět, Brucháčková opět připravila skvělou pozici pro Žákovou a ta se ani tentokrát nemýlila. Do druhé třetiny se však šlo za stavu 2:2, špatné střídání Bulldogs potrestala svým druhým gólem Vlaďka Maděrová.
Ve druhé třetině byla k vidění jediná branka, trefila se reprezentantka Anna Brucháčková. Přesto byla druhá třetina atraktivnější než ta první, k vidění bylo několik šancí. Ve třetí třetině se pak Olomouc pokoušela zvýšit tempo a s výsledkem něco udělat, ale krutou ránu jim zasadila Karolína Sovadinová, když ve 46. minutě zvýšila na 4:2. Hosté sice hráli více na míčku a měli pár závarů v blízkosti branky Jany Prátové, ale ani při hře v šesti se jim nepodařilo překonat brněnský obranný val.
Bulldogs Girls tak dovedly zápas do vítězného konce a odskakují Olomouci v tabulce, nyní mají náskok čtyř bodů. Olomouc má však k dobru zápas s předposlední Mladou Boleslaví. Příští víkend zamíří Buldočky na hřiště Bohemians, které se v extraligové tabulce nachází hned nad Buldočkami. Bude se tak jednat o další velmi důležitý duel.