Buldočky berou z napínavého zápasu s Bohemians bod

A-tým žen odehrál další skvělý zápas, atraktivní utkání s týmem Bohemians musely rozhodnout až nájezdy. V nich byli šťastnější hosté, kteří si tak odvážejí dva body.
Jakub Hanák | 24.9.2022

Úvodní třetina sice žádný gól nenabídla, o akce ale nouze nebyla. Dvakrát mohla skórovat Ema Brucháčková, ale nedokázala vyzrát na skvělou Martinu Frankovou v hostující brance. Na druhé straně byla pak oporou Jana Prátová.
Vstup do druhé třetiny vyšel lépe Bohemians, které se díky rychlému gólu Karolíny Mezerové dostaly do vedení. Buldočky však nic nezabalily a postupně začínaly Pražanky přehrávat a nutit je k chybám v rozehrávce. Ve 30. minutě se Bulldogs Girls dočkaly zaslouženého vyrovnání, nabídku Veroniky Machálkové zužitkovala Michela Žáková. Tlak Buldoček sílil a před druhou sirénou vedl také k obratu ve skóre. Markéta Vlčková vybojovala u soupeřovy branky míček, který předložila volné Aničce Brucháčkové a bylo to 2:1 pro Bulldogs.
Do třetí třetiny tak hráčky Bohemians vstupovaly s jednobrankovou ztrátou, kterou však po 47 sekundách vymazaly. Přečíslení hostů zakončila přesně Lucie Veselá. Stav 2:2 dlouho nevydržel, vedení vrátila domácím svým druhým zásahem v zápase Anna Brucháčková. Buldočky srdnatě bojovaly a šly si za vítězstvím, ale Bohemians se podařilo v přesilovce vyrovnat. V 52. minutě prostřelila vše, co jí stálo v cestě, Natálie Bartošová. Závěrečných 8 minut pak bylo opravdu infarktových. Hrálo se nahoru dolů, k vidění byly obrovské šance na obou stranách, ale obě brankářky své spoluhráčky neskutečně podržely. Atraktivních 60 minut tak o vítězi zápasu nerozhodlo.
V prodloužení měly hráčky Bohemians k dispozici přesilovou hru, ale Buldočí obrana byla pevná. Utkání tak musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých byla jedinou úspěšnou střelkyní pražská Karolína Mezerová. Bohemians tak získaly druhý bod z velmi vyrovnaného utkání. Buldočky tak mají na svém kontě po třech kolech čtyři body, což aktuálně stačí na 5. místo v extraligové tabulce.