Brány extraligy zůstaly zavřeny

Poslední dubnový víkend se nesl ve znamení boje o extraligovou příslušnost pro příští rok. Tatran Omlux Střešovice přijel do Brna s jednobodovým náskokem v sérii. Buldočky však chtěly ubránit domácí prostředí a vrátit se ještě bojovat do hlavního města. Utkání shrnuje Michaela Žáková.
Sobotní zápas začali lépe hostí. Hned ve čtvrté minutě schladila domácí tým hostující Kramperová. Buldočky jakoby měly svázané ruce a to nakonec vedlo pouze ke třem střelám na pražskou svatyni. Tatran byl aktivnější a celou první třetinu určoval tempo zápasu. Nakonec ale zůstalo jen u jedné využité šance. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1.
Ve druhé třetině jakoby se hrál jiný zápas. Buldočky zvýšily obrátky a to hostům nadělalo nemalé problémy. Hrálo se tvrdě, ale v rámci pravidel – rozhodčí nenařídili ani jedno vyloučení. Nakonec se i přes několik velkých šancí ani jeden z týmů brankově neprosadil. Ale oba týmy ukázaly, že ve třetí třetině se může stát cokoliv.
Třetí třetina dlouho nepřinášela ani jednomu týmu gólovou radost. Buldočky dobře napadaly, nabídnuté breaky ale využít nedokázaly. A tak se ke slovu přihlásili opět hosté. V polovině třetí třetiny využila standartní situaci Sedmíková. Domácí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat. Nakonec se ale hostům podařilo využít nepřesnosti v domácí rozehrávce. Dvě a půl minuty před koncem se prosadila Vojnarová. Domácí se ještě pokusili se stavem něco udělat a odvolali gólmanku. Vstřelit gól se jim však nepodařilo. A proto se i po druhém zápase v této sérii radoval Tatran díky vítězství 0:3.
 
V neděli vstoupili domácí do zápasu úplně jinak. Už po 45 vteřinách se prosadila Sekaninová. A bylo vidět, že včerejší nepříznivý zápas hodili za hlavu. I přes několik šancí domácích se gólově v první třetině prosadili už jen hosté. Nejprve srovnala Kohlerová, pak domácí schladila v čase 19:59 Sedmíková, která v poslední vteřině nedala, jinak dobře chytající Markové, sebemenší šanci. A tak se šlo do šaten za nepříznivého stavu pro domácí 1:2.
Druhá třetina se nesla ve znamení vyrovnanosti. Střely 9:9 – využití 1:1. Nejprve se povedlo propasírovat míček pod hostující gólmankou domácí Žákové. Ale zanedlouho hostům vrátila vedení Zlámalová.
Do třetí třetiny tak Bulldogs vstupovali s nožem na krku. Pokud si chtěli sezónu prodloužit, museli vsítit víc branek než soupeř. To se nakonec nepovedlo. Z domácích se prosadila pouze Konkolská. To Tatranu skončily v síti hned čtyři vyslané míčky. A tak po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 3:7.
 
Buldočkám se domácí pevnost nakonec ubránit nepodařilo. Po dvou víkendových prohrách pro ně sezóna, tak jako loni, končí těsně před branami extraligy. I přesto doufáme, že to naše fanoušky neodradí a budou nám chodit vytvářet neuvěřitelnou atmosféru i příští rok!

,,Za celý tým děkuji všem, kteří se podíleli jakýmkoliv způsobem na tom, že jsme se dostaly tak daleko. Zvláštní poděkování patří všem, kteří věnovali část svého volného času a přišli nás podpořit na domácí zápasy, a to ať už jen svojí přítomností, tak skvělým fanděním a vytvořením atmosféry, o které si mnoho týmů může nechat jen zdát. Děkujeme!“ dodává kapitánka Gabriela Ďurišová.