Anna Brucháčková zvolena MVP Extraligy! A to není vše

Buldoci měli na vyhlašování ankety Florbalista sezony výrazné zastoupení. Hráčka ženského A týmu a reprezentantka ČR Anička Brucháčková jako jediná ovládla hned dvě kategorie! Zabodoval také její trenér Martin Czeczinkar.
Jakub Hanák | 10.6.2023 | Ženy 

Brucháčková byla nominována dokonce ve čtyřech kategoriích – Juniorka sezony a MVP Extraligy žen, které ovládla, a dále v kategoriích Hvězda sezony, o níž rozhodují sami fanoušci, a Florbalistka sezony, tedy nejprestižnější kategorii.

bruchy2.jpgVítězství v anketě Juniorka sezony bylo zřejmě očekávané, avšak rozhodně to nesnižuje úspěch a hodnotu tohoto ocenění. Byť v sezoně neodehrála jediný zápas v kategorii juniorek, jako náctiletá již válela mezi dospělými. V kategorii juniorek však reprezentovala Českou republiku na mistrovství světa, kde sedmi góly v pěti utkáních pomohla Češkám k historickým stříbrným medailím. Ve finále proti Švédsku dokonce zapsala hattrick, ani to ale na zlato tehdy nestačilo.

Mnohem napínavější bylo čekání na vyhlášení ankety MVP Extraligy žen. V této kategorii rozhodovaly o pořadí samy hráčky, které nakonec upřednostnily mladou brněnskou kometu před zkušenými reprezentantkami z velkoklubů! Jedná se však o naprosto zasloužené umístění – Brucháčková jako jediná hráčka v Extralize bodovala ve všech utkáních, v tabulce produktivity se dostala s 54 body na druhé místo a měla přímý podíl na 44 % všech gólů, které Buldočky letos v základní části vstřelily! Také se hodí dodat, že mladší ze sesterského dua Brucháčkových je první hráčkou, která ovládla kategorii MVP Extraligy žen hned při své první nominaci.

Do TOP 3 se Brucháčková dostala také ve fanouškovské anketě Hvězda sezony. Tam se však před ni protlačily Michaela Mechlová z Tatranu a Vanessa Rebecca Keprtová ze švédského Rönnby. I samotná nominace je však velký úspěch, který značí, že i mezi florbalovými fanoušky si mladá hráčka z jihomoravského Mikulova začíná budovat jméno.

Na závěr proběhlo vyhlášení hlavní a nejprestižnější kategorie – Florbalistka sezony. V pětici nominovaných konkurovala zkušeným reprezentantkám Elišce Krupnové, Denise Ratajové, již zmiňované Keprtové a také tahounce FBC Ostrava Michaele Mlejnkové. Nakonec z toho bylo čtvrté místo, ale na první nominaci je to skvělý výsledek!

cica-(1).jpg
Buldoci měli zastoupení také v anketě Trenér žen. Tam se do elitní trojice probojoval hlavní trenér ženského A týmu Martin Czeczinkar, který vytáhl brněnský tým z baráže až na páté místo a ve čtvrtfinále trápil stoprocentní Vítkovice. V anketě Trenér žen lodivoda Vítkovic Jiřího Veleckého porazil, ale první místo si odnesl ostravský Jakub Robenek. „Číča“ se tak musí spokojit s druhým místem, které je však skvělým úspěchem a oceněním za posun, který se svými svěřenkyněmi dokázal!
 
Gratulace Aničce a Martinovi! Děkujeme za reprezentaci našeho klubu!