Základní část zakončili Buldoci výhrou

Základní část zakončili Brňané na svém domácím hřišti v hale ve Vodově ulici. Do Králova pole přijel nesmlouvavý tým z Liberce, který mohl v případě plného bodového zisku doufat v proklouznutí mezi nejlepší osmičku. To domácí už mohli pouze ladit formu na blížící se vyřazovací boje, protože jejich konečné umístění – 5. místo už nemohl žádný výsledek změnit.
Začátek zápasu odpovídal důležitosti pro obě strany. Zatímco tempo Brňanů v úvodních minutách připomínalo spíše rozcvičku, Liberec se pustil s chutí do útočení. Už po 30 vteřinách zůstal před Kuhnem osamocený Valeš, domácího gólmana nadvakrát překonal, ale branka nebyla pro zásah vysokou holí uznána. V čase 3:19 už ale Baudisch po výběhu z pravého rohu střelou tahem uspěl v souladu s pravidly. Naštěstí bylo druhé zvonění budíku pro domácí dostatečné, aby se pustili do práce. Vyrovnání zařídil Žižka, který vybojoval míček na pravém mantinelu a z těžkého úhlu jej poslal na zadní tyč nad Vaníčkovu nohu. Za minutu a půl už šlo Brno do vedení, Kladivo vytáhl balónek po levé straně na soupeřovu polovinu, vyměnil si jej s Hrubým a poté jej poslal tahem do pravé šibenice. Navýšit mohl po dobrém napadání Křiva, ale orazítkoval jen tyč. V čase 12:12 obral soupeře o míček při napadání Žižka, aby jej předložil před prázdnou bránu Coufalovi – 3:1. Libereckou zkázu v první třetině dokonal Sládeček, který na půlce zachytil rozehrávku a vyslal dělovku pod levou ruku Vaníčka. Právě Sládeček se potom dostal do konfliktu s Valešem před domácí brankou a pro zbytek první třetiny si šli oba odpočinout. Velký prostor vyhovoval Tichému, který ale svou dělovkou z levé strany orazítkoval pouze břevno. 

Na začátku druhého dějství bránil přihrávku do vlastního brankoviště Coufal v podřepu. Rozhodčí označili jeho počínání jako hru na zemi a šel tak na lavici hanby. Domácí ale oslabení zvládli bez problémů. Brno mělo několik brejků, které ale nedokázalo přetavit v navýšení. A tak přišlo snížení. Z identické akce se podruhé v zápase prosadil bývalý „Levák Bob“ Baudisch. Brňané ale drama v zápase rázně odmítli. Nejprve v polovině zápasu našel Hrubý z poza brány Alkkiho žabičkou a ten uklidil míček za Vaníčka. V čase 34:20 potom řešil brejk dvou na jednoho Koutný tradičně z levé strany propálením brankáře. Na 7:2 potom navýšil Coufal. Na půlce se dostal k míčku, zažehl motory a míček expedoval backhendem jednoruč pod padajícím Vaníčkem. V závěru třetiny opět vzplály emoce a za vzájemnou potyčku si šel za katr odpočinout Alkki a po druhé hostující Valeš. Více prostoru přineslo dvě branky. Nejprve se po pravém křídle protáhl Salát a chytře přehodil Kuhna. Za Brno odpověděli Coufal s Koutným, když první v rychlém protiútoku nahrával a druhý ze středu střílel přesně pod břevno. 

Po dvou třetinách bylo celkem jasné, že všechny body zůstanou v Brně. I tak ale domácí hrozili a chtěli přidat další branky. Povedlo se to už v čase 44:37, kdy Jalový prostrčil chytře na střed na volného Žižku, který z otočky překonal střídajícího Janotu. V polovině poslední části potom Brňané perfektně zvládli rychlý přechod do ´útoku, Žižka vyslal do samostatného úniku Coufala, který si s Janotou poradil kličkou do forehandu a stanovil konečný výsledek na 10:3 pro domácí.

17097964_1226255787487972_3240763446385344457_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png