Z utkání s Havířovem berou Buldoci jen bod

První zápas v roce 2022 nevyšel mužskému A týmu podle představ. Na domácí půdě musel několikrát dotahovat a podlehl Torpedu Havířov 5:6 po prodloužení.
Jakub Hanák | 5.1.2021

V první třetině Buldoci sice soupeři téměř nepůjčili míček, přesto padlo na obou stranách shodně branek. Skóre utkání otevřel ve třetí minutě po chybné brněnské rozehrávce osamocený Martin Šulc. Vyrovnání měl na holi Tomáš Pešek, ale jeho střela ze slibné pozice letěla mimo tři tyče, stejně tak pokus Matěje Surkoše. A tak znovu úřadovali hosté, kteří dokázali přehrát brněnský forčeking a přečíslení 3 na 2 vyřešili ukázkově. Na konci pohledné akce Havířova stál Jakub Holeš. Střeleckou smůlu Buldoků prolomil ve 14. minutě Filip Sedmera, který dostal nabito před bránu z rohu od Tomáše Kadavého. O chvíli později bylo zásluhou dobré práce Michala Peška vyrovnáno. Vysoký forvard na půlce vybojoval míček a sám si svou akci zakončil. Jenže o minutu později vrátil Torpedu vedení Matěj Černý. Do přestávky se však šlo za stavu 3:3, o vyrovnání se postaral Matyáš Němec. Ten sice v ideální pozici nejprve minul míček, ale o pár vteřin později dokázal vymést horní růžek havířovské branky.
Ve druhé třetině ubylo velkých šancí, týmy se začaly zaměřovat více na obranu. Do vedení 4:3 se dostal ve 24. minutě Havířov, když pokus Jakuba Vilíma od mantinelu proletěl okolo několika clonících hráčů až za brankáře Haltmara. A mohlo být pro Buldoky ještě hůř, skákavý míček vytahoval Jakub Haltmar zpoza svých zad jen těsně před brankovou čárou. Další gól zápasu padl ovšem do branky Havířova. Po sérii rychlých přihrávek dostal od Tomáše Peška nabito na střelu z první Lukáš Mráz, jehož raketa se zastavila až o síťku v brance. Poté se hra více uklidnila, žádný tým si nedokázal vypracovat větší příležitost. Přesto se skóre před druhou přestávkou ještě jednou měnilo. Buldoci dostali k dispozici přesilovou hru, kterou ukončil po chvilce přesnou střelou Matyáš Němec. Jelikož Kladivova střela v poslední minutě byla sražená jen na břevno, šly oba týmy do šaten za stavu 5:4 pro Bulldogs.
Ve třetí třetině padla jediná branka, bohužel do branky Buldoků. Hra v první polovině třetí třetiny byla spíše nudná. Havířov však postupně zvyšoval tempo a v 54. minutě se dočkal vyrovnání. Prosadil se Marián Kloza. Bulldogs ale velmi chtěli urvat všechny tři body a v závěru třetí třetiny měli obrovský tlak. Bohužel se žádná střela hráčů v černých dresech neujala. Torpedo si dokázalo dobře pokrýt prostor před vlastní brankou a nepouštět Brno k dorážkám. Za stavu 5:5 se tak šlo do prodloužení. Nejprve měl vítězný gól na holi Lukáš Mráz, ale jeho střela skončila jen ve výstroji brankáře Havířova. I přes to, že Buldoci drželi po většinu prodloužení míček, poslední gól v zápase vstřelil Havířov. Přečíslení 2 na 1 zakončil nechytatelně Matěj Černý. Buldoci tak z utkání s Havířovem získávají jen bod.

FOTOGALERIE