Z Ostravy bohužel bez bodů

V rámci předposledního utkání Superligy se Bulldogs vydali na palubovku do Ostravy
Na začátku zápasu měli míček v držení sice hráči FBC, první střely jsme se ovšem dočkali až ve 3. minutě, a tu Kuhn v pohodě kryl. Ve 4. minutě sice Bauer netrefil ve vyložené šanci, ale o minutu později už se Ostrava radovala po gólu Michala Sládka, asistoval Šindler. Následujících zhruba pět minut měli více ze hry hosté z Brna, podařilo se jim několikrát domácí dobře zamknout, branka z toho ale nepadla. Hra se potom měnila jako na běžícím páse, nejdřív se hrálo ze strany na stranu, poté si oba týmy dokázali vytvořit i souvislejší tlak, gól už do sirény oznamující konec první třetiny nepadl. 

Začátek druhé dvacetiminutovky se nesl v duchu té první. ze hry ze strany na stranu se ale první pořádně prosadili ostravští, na 2:0 zvyšoval Daniš. Za necelé dvě minuty ovšem Konečný přesným zakončením snižoval na rozdíl jedné branky. Lipový ale bohužel za 55 vteřin poslal ostravu opět do dvoubrankového trháku. Do druhé sirény se Ostrava dostala ještě do několika šancí, Kuhn už ovšem míček za svá záda nepustil, a atak bylo sóre po drvou třetinách 3:1.

Poslední část zápasu ale nezačalo pro buldoky úplně dobře. Už v 41. minutě Kuhn inkasoval z florbalky Šindlera. Ostrava dále tlačila a za zhruba 3 minuty se mohla radovat znovu, a opět byl katem Matyáš Šindler, který zvyšoval už na 5:1. Dobrou příležitost na nějakou přibližovací branku dostali hosté ve 49. minutě, nejblíže ke gólu byla ovšem tyčka po střele Lipového. Po ubráněném oslabení se Ostrava opět ujala otěží zápasu a na 6:1 zvyšoval Sládek. Brno už jen v 57. minutě korigovalo skóre, a to hned dvakrát. Nejdříve se přesně trefil Martin Fajt, a o necelou půlminutku později upravoval na konečných 6:3 Šomodi.

-Filip Volovec