Z jihomoravského derby berou Buldoci dva body

Ve vypjatém regionálním derby se Znojmem musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Buldoci. Ovšem kvůli ztrátě jednoho bodu se šance na druhé místo v tabulce výrazně snížila.
8.2.2022 | Jakub Hanák

 
Buldoci do utkání vstoupili aktivněji a během prvních dvou střídání soupeři vůbec nepůjčil míček. Jak to však ve sportu občas bývá, byli to hosté, kdo se první radoval ze vstřelené branky. Za obranou zůstal zapomenutý Jan Novák, který nedal Jakubovi Haltmarovi šanci. Uběhlo jen půl minuty a už to bylo 0:2, po standardní situaci se skvělou střelou prosadil hostující Štěpán Blažek. Bulldogs dvě rychlé branky srazily, ale postupně znovu převzali aktivitu a tentokrát se dočkali zasloužené odměny. Z úhlu poslal míček přesně do pravé šibenice junior Petr Zajíček, který tak navázal na skvělý výkon proti Chomutovu. V 16. minutě bylo vyrovnáno. Obránce Jan Vojtíšek obešel soupeře u mantinelu a rychlou kličkou do středu hřiště se dostal před Bauerovu klec a nedal znojemskému brankáři šanci. Jenže problémy v obraně Bulldogs pokračovaly, Haltmara zachránila po nepřehledné situaci tyč. Poslední minuta první třetiny pak patřila pouze Znojmu. Na 2:3 upravoval skóre z přečíslení Petr Mašek a dvě sekundy před koncem třetiny zvýšil na 2:4 Jiří Šrámek. Čtvrtý gól byl velmi smolný, míček si za svá záda nešťastně srazil sám Haltmar a pro druhou třetinu přenechal své místo kolegovi Matěji Faltusovi.
Druhá perioda nabídla šance na obou stranách, ale gól fanoušci viděli jen jeden. Za Brno byli v dobrých pozicích Mráz nebo Němec, ale ujal se až nenápadný pokus Jana Vojtíška v závěru třetiny. Obránce s číslem 14 hrál celý zápas velmi aktivně a zaslouženě se dočkal druhého gólu v utkání. I přes snahu se však Bulldogs během druhé části hry vyrovnat nepodařilo, do šaten šlo Znojmo s jednobrankovým vedením 3:4.
Do třetí třetiny vstoupili Buldoci velmi aktivně a šli si pro vyrovnání. To přišlo ve 47. minutě z hole Filipa Sedmery, jehož střela si našla mezírku mezi rukou a nohou brankáře Bauera. Vyrovnání dodalo Bulldogs energii a po chvíli už to bylo 5:4, o vedení Buldoků se postaral Martin Grlický. Rozhozené Znojmo si vybralo oddechový čas, ale ani to nedokázalo ihned zastavit brněnský tlak. Z brejku mohl navyšovat vedení Sedmera, sám ve velkém brankovišti byl Konečný, ale ani jeden míček do sítě nedostal. Hosté tak začali stupňovat tlak a bojovali o vyrovnání. Nakonec se ho přece jen dočkali, lae bylo to velmi těsné. Míček se dokutálel za brankovou čáru po střele Jozefa Kriše společně se sirénou. Branka však byla uznána a šlo se do prodloužení.
Jelikož se v nadstaveném čase nic vážného nestalo, muselo být jihomoravské derby rozseknuto až v nájezdech. Po první sérii vedli hosté zásluhou Šrámka. Ve druhé sérii vyrovnal po skvěle provedeném nájezdu mistr penalt Jakub Marek a ve třetí sérii rozhodl přesnou střelou Lukáš Mráz. Buldoci tak získávají dva body za výhru 6:5 po nájezdech.
 
Před posledním kolem základní části tak má druhé Znojmo nad Buldoky náskok jednoho bodu v tabulce. Pomýšlejí-li Bulldogs na druhé místo, budou potřebovat pomoc od pražských Kunratic, se kterými Znojmo odehraje poslední utkání základní části.