Vzhůru na severní Moravu! Muži se střetnou s Letkou

A tým mužů čeká v sobotu zápas v Malých Hošticích u Opavy, kde hraje svá domácí utkání tým FBC Letka Toman Finance Group. Duel třetího se sedmým startuje v 17:00.
Jakub Hanák | 27.1.2023

Aktuálně třetí Buldoci se připravují na play off. Do konce základní části zbývají už jen čtyři kola. Buldokům stačí získat proti Letce pouhý bod, aby si na 100 % zajistili pozici v top šestce, tedy mezi týmy, které se vyhnou předkolu. Naopak sedmá Letka ztrácí na šesté místo šest bodů a pokud chce postoupit do čtvrtfinále přímo, nesmí si dovolit jakoukoli ztrátu.
V zápasech Letky padá mnohem více branek než v zápasech Buldoků. Nejproduktivnějším hráčem našeho soupeře je Daniel Filip s 28 body (13+15), za ním najdeme Vojtěcha Blanu s 26 body (10+16), Dominika Hubla s 25 body (12+13) a nejlepšího střelce družstva, Jana Vojáčka s 24 body (14+10). Letka může těžit také ze spolupráce ze superligovými Vítkovicemi a Ostravou, které do 1. ligy posílají na střídavé starty nebo hostování své mladé hráče, jedním z nich je odchovanec brněnského florbalu a kmenový hráč Ostravy Martin Sedláček. Jednoznačnou brankářskou jedničkou je Tomáš Petr, s 1210 minutami nejvytěžovanější maskovaný muž soutěže.
Tahounem Buldoků je Lukáš Mráz, kterému chybí dva body na hranici 40 bodů v sezoně. Loni se Adam Konečný dokázal dostat přes 50 bodů, pokud jej chce Mráz napodobit, bude muset ve zbývajících čtyřech zápasech ještě přidat. Slovenský centr vede také tabulku střelců týmu s 24 góly a také tabulku asistencí se 14 přesnými nahrávkami. Mráz je také společně s kapitánem Jakubem Markem, Janem Černovickým a Jakubem Vitkem jediný hráč, který zasáhl do všech 22 odehraných utkání. Hned ve 20 z nich pak dokázal bodovat. Více odchytaných minut v brankovišti má Jakub Haltmar.
 
Buldoci si budou chtít udržet třetí pozici před rivalem z Hattricku, který ztrácí na Buldoky bod a čeká jej výlet do dalekého Chomutova. Zápas Buldoků začíná v 17:00 na hřišti Letky a sledovat ho můžete online.