VYROVNANÉ UTKÁNÍ ROZHODLA AŽ TŘETÍ TŘETINA

Po dni volna vyrazili Buldoci na další utkání Tipsport Superligy. Ve 13. kole je čekal další aspirant na titul, Mladá Boleslav. 
Utkání začalo velmi svižně. Do vedení se dostali domácí po trefě Grubera. Za chvíli se povedlo Buldokům srovnat zásluhou Juhaňáka. Do vedení poslal Brňany Ondráček. Uběhlo však pouhých 60 sekund a bylo opět vyrovnáno. Do konce třetiny měly více střel Boleslavští, branku ale nedali.
Druhá třetina byla o poznání klidnější. Alespoň co se vstřelených branek týká. Prosadil se pouze boleslavský Zakonov.
Na začátku prostřední části se povedlo soupeři navýšit vedení a tak se musela hra Buldoků více otevřít. Stav se dlouho neměnil, až v šestapadesáté minutě poslal míček od pravého mantinelu k zadní tyči domácího brankáře Coufal. Necelé tři minuty před koncem si vzali trenéři Buldoků timeout, po kterém šli Brňané do hry s šesti hráči. Bohužel skončila powerplay, podobně jako v patečním utkání, neúspěšně. Boleslav pak ještě kosmeticky upravila konečný stam utkání dvěma brankami do prázdné branky.
 
Komentář trenéra hostí Filipa Vítka: "Chtěli jsme těžit z dobré obrany, což se nám dnes dařilo. Škoda úvodních dvou gólů, které jsme Boleslavi nabídli, a také nevyužitých šancí. Do dalších zápasů chceme na obraně dál stavět a zvýšit procento využitých šancí. Musíme dál tvrdě pracovat v tréninku a výsledky přijdou. Gratuluji domácím k výhře."
 
Komentář trenéra domácích Jana Pazdery: "Dnes to nebyl dobrý výkon. Brno dobře bránilo a vyráželo do nebezpečných protiútoků, které nedokázalo potrestat. O to je pro nás výhra cennější.