Velice nabitý program buldoků o víkendu přinesl ovoce

Mužské i ženské áčko se o víkendu představili v rámci svých ligových soutěží, a oba celky těžily body.
P r a h a - Buldočky se po delší pauze kvůli světovému šampionátu představili na hřišti pražské Bohemky. Do první třetiny vstoupily přímo skvěle a hned v první minutě otevírala skóre kapitánka Aneta Koláčková. Ani Bohemians však nechtěli na svou první radost čekat a v 5. minutě bylo opět srovnáno. Buldočky však do zápasu vletěli opravdu aktivně a díky rychlé hře v první třetině dominovali. V 8. minutě totiž poslala Aneta Koláčková buldočky opět do vedení a o necelou minutku a půl později zkompletovala svůj hattrick a po první třetině se tak šlo do šaten za stavu 1:3.

Do druhé třetiny se ovšem hráčky Bohemians trochu probrali a začali postupně hru a dokonce i skóre vyrovnávat. Na 2:3 snižovali v přesilové hře a vyrovnávající trefu vteřinu před koncem třetiny.

Celý zápas jsme mohli sledovat útočný florbal který gradoval právě v poslední dvacetiminutovce utkání. Nejdříve Anička Bachratá přidala svou druhou asistenci v zápasu na gólu Terezy Halaštové. V čem byly ale hráčky bohemky dobré, bylo dotahování skóre. I na 4:4 se jim podařilo srovnat a dokázaly odpovědět i na čtvrtý gól Anety Koláčkové a srovnat na 5:5. To Petra Hložánkové tři a půl minuty před koncem dokázala zasadit už konečný úder a Buldočky si tak z Prahy vezou velmi cenné 3 body.

FbŠ Bohemians - Bulldogs Brno 5:6
branky: 5. Hana Poláková, 34. Hana Poláková, 40. Adéla Bočanová, 46. Hana Poláková, 55. Hana Poláková - 1. Aneta Koláčková, 8. Aneta Koláčková, 9. Aneta Koláčková, 44. Tereza Halaštová, 51. Aneta Koláčková, 57. Petra Hložanková; rozhodčí: Ludwig Broadhall - Robert Nordin; vyloučení: 2:2; využití: 2:0; diváků: 80; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 27 - Markéta Marková 17; po třetinách: 1:3, 2:0, 2:3;



R o ž n o v  p.  R.  - To mužský A tým se na východě republiky představil v úplně opačném zápase. Nejen že první třetina nepřinesla žádnou branku ale brankář Rožnova si hned v první třetině připsal 14 úspěšných zákroků a hned bylo jasné že tento zápas nebude z nejednodušších.

Už to vypadalo že ani ve druhé třetině se nedočkáme gólové radosti ani jendoho z týmů, ovšem i přes jasnou dominanci Buldoků odcházel Rožnov do šaten s vedením 2:0 po brankách z brejků.

Buldoci se ale do třetí třetiny rozhodně nevzdali a podařilo se jim o pauze nabít konečně ostré náboje. První zářez na pažbě si připsal v polovině třetí třetiny Adam Konečný který nádherně vymetl šibenici a probudil tím celý tým. Bulldogs se 2 minuty před koncem za stavu 2:1 pro domácí rozhodli pro hru v šesti a byl to výborný tah trenéra, který za vyrovnávací branku může poděkovat Michalu Pešákovy. A velice hořký pocit museli zažít domácí florbalisté, když sice ještě minutu a půl před koncem vedli 2:1 ale v zápase nezískali ani bod. Dvacet vteřin před koncem totiž tříbodový zisk pro Brno urval Matyáš Němec.

1. FBK Rožnov p/R - Bulldogs Brno 2:3
branky: 39. Patrik Hegar, 40. Jan Doležel - 50. Adam Konečný, 59. Michal Pešák, 60. Matyáš Němec; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 3:1; využití: 0:0; diváků: 86; zásahy brankářů: Marek Obšivač 42 - Rudolf Turiak 10; po třetinách: 0:0, 2:0, 0:3;



B r n o - Budočky se po jednodenní pauze ještě v neděli představili před domácím publikem proti pažskému Tatranu. V  První třetině buldočky dokázali s Tatranem skvěle držet tempo, ale bohužel se ani jedna z devíti střel nedočkala happyendu. To dorážka z hole Prontekerové se úspěchu dočkala a Tatran tak po první třetině vedl 1:0.

Ve druhé třetině se pytel s góly natrhl trochu víc, bohužel však na špatné straně. Z přesilovky zvyšovla na 2:0 Beránková a o dvě minuty později již na 3:0 skórovala Prontekerová. Na to domácí buldočky odpovědět dokázaly a tak Yvona Dostálová svou trefou snižovala na 1:3. tatran se však do konce třetiny stihl prosadit ještě jednou a odcházel tak do šaten s pohodlným tříbrankovým vedením.

Týmy si však to nejzajímavější nechali na poslední desetiminutovku zápasu a pět minut před koncem už Tatran vedl 7:1. Skóre zápasu sice ještě stihla  kosmeticky upravit Linda Detková, ale další branky už Brno přidat nedokázalo. Tatran si tak odvážel body za vítězství 8:2 s sebou do Prahy.

Bulldogs Brno - Tatran Střešovice 2:8
branky: 27. Yvona Dostálová, 57. Linda Detková - 7. Markéta Prontekerová, 24. Vendula Beránková, 26. Markéta Prontekerová, 30. Kateřina Pisárová, 52. Kateřina Seemannová, 55. Denisa Billá, 55. Daniela Kvasková, 60. Markéta Prontekerová; rozhodčí: Jiří Obalil - Martin Pivoda; vyloučení: 2:1; využití: 0:2; diváků: 154; zásahy brankářů: Sabina Dvořáčková 18 - Eliška Drbalová 33; po třetinách: 0:1, 1:3, 1:4;


-Filip Volovec