Valachovič pěti body přispěl k drtivé výhře nad Sokoly

Buldoci mají za sebou první ostrý zápas v nové sezoně. Utkání Poháru Českého florbalu proti Pardubicím jasně ovládli a zvítězili 15:2.
Jakub Hanák | 9.8.2022

Pardubice přijely do Brna s velmi mladým výběrem. Bulldogs měli také v sestavě několik hráčů ročníků 2003 a 2004, pro některé se jednalo o debut v kategorii dospělých.
Buldoci celý zápas svého soupeře přehrávali a zaslouženě vyhráli. Hrálo se hlavně nahoru – dolů, k vidění bylo velké množství šancí na obou stranách. Brno svého soupeře také výrazně přestřílelo, zapisovatelé napočítali Buldokům 43 střel, zatímco soupeři jen 16.
Hvězdou utkání byl Michal Valachovič, který zaznamenal pět bodů za hattrick a dvě asistence. Premiéru mezi muži si odbyli dva hráči ročníku narození 2005, útočník Martin Svatoň a obránce David Zemánek. Oba se navíc v zápase dokázali také gólově prosadit, premiéra mezi muži tak pro ně byla o to sladší. První branku v A týmu vstřelil také Petr Šubrt, kterému však premiérový gól nestačil, a tak přidal další dva. Mezi dvougólovými střelci pak byli Jan Černovický a Filip Sedmera, jednou se trefili také Michal Pešák, Petr Vaverčák a Josef Žižka.
Také Pardubice si dokázaly vytvořit několik šancí, často po dobrém napadání brněnské rozehrávky. Jakuba Haltmara v brance Bulldogs však překonali jen Michal Jeřáb a Tomáš Belej. Buldoci tak v prvním pohárovém utkání získali tři body za výhru 15:2 a v sobotu je čeká zápas ve Znojmě.