V úvodním zápase sezóny to na Kladně nevyšlo

Bulldogs vyjeli k prvnímu zápasu v 1. lize na palubovku Kladna, domů se však vraceli bez bodů.

 
K l a d n o - Bulldogs Brno se v prvním kole utkali s kanonýry a v prvních minutách byli jasně aktivnější. Bohužel to bylo naopak Kladno kdo se ujal ve 4. minutě vedení díky gólu Ondřeje Riebauera. Následných deset minut oba celky předváděli velmi agresivní a vyrovnanou hru. Ve 14 minutě byl na straně Kladna vyloučen Stůj a Brno nabídku v podobě početní výhody využilo a Petr Koláčný vyrovnával stav zápasu. A necelé dvě minuty na to se buldoci poprvé ujali vedení z hole Zdeňka Bajnara. Kladno však do konce první periody ještě stihlo vyrovnat v přesilové hře po spolupráci Ahlin - Ullman

Ve druhé dvacetiminutovce buldoci nabídli Kladnu další možnost přesilovky, a Kladno se opět neostýchalo svou šanci využít, svůj druhý gól v zápase vstřelil Riebauer. A dvacet vteřin a to poslal Kladno už do dvoubrankového vedení Teslík. Brno všat také dokázalo relativně rychle odpovědět a poslední gól ve druhé třetině vstřelil ve 25. minutě opět Petr Koláčný.

Do třetí třetiny tak Brno vstupovala s jednogólovým mankem. Po 7 minutách hry však Kladno díky gólu Svačinky odskakovalo opět do dvougólového vedení a po gólu Přívary na 6:3 už to pro Brno vypadalo velice zle. Naději ještě zhruba 4 minuty před koncem vykřesal Michal Pešák avšak Brnu už se gólové manko stáhnout nepodařilo a z prvního zápasu sezóny tak nebere ani bod.

Komentář trenéra hostu Davida Kyzlinka: Předně bych chtěl hráče pochválit za dnešní výkon. I přesto, že jsme přijeli bez sedmi hráčů základní sestavy, jsme až do konce hráli o 3 body. Utkání rozhodla produktivita domácích v přesilových hrách. V příštím týdnu víme na čem pracovat, abychom byli ještě lépe připraveni.


Kanonýři Kladno - Bulldogs Brno 6:4
branky: 4. Riebauer, 20. Ullman, 23. Riebauer, 23. Teslík, 47. Svačinka, 53. Přívara - 15. Koláčný, 17. Bajnar, 25. Koláčný, 56. Pešák; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 1:3; využití přesilovek: 2:1; diváků: 182; zásahy brankářů: Ondřej Lupoměch 15 - Kryštof Bartek 19; po třetinách: 2:2, 2:1, 2:1

-Filip Volovec
(photo- Barbora Reichová, Český Florbal)