Utkání rozhodla 3. třetina

Po čtyřech zápasech (dvou ligových a dvou pohárových) na hřištích soupeřů se Buldoci konečně představili před domácím publikem. Tradičně v neděli ale netradičně na staré hale ve Vodově ulici je ovšem nečekalo nic lehkého. Do Brna zavítala dlouhodobě silná Mladá Boleslav.
Utkání začalo opatrně. Boleslav si své šance snažila připravit dlouhou postupnou kombinací, zatímco Buldoci se chtěli těžit z těsné osobní obrany a případných brejků. Na konci páté minuty šli Buldoci do vedení. Grlický přenechal Černochovi, ten se nezalekl boleslavského bloku a vydal se s balónkem na střed, odkud, ač tísněn a v pádu, vyslal nebezpečnou střelu. Ta byla na své cestě ještě tečována, ale našla místo určení. V 10. minutě byl za faul hokejkou vyloučen Bauer. Domácí však toto oslabení skvěle ubránili. Nedlouho po svém návratu byl ale Bauer velmi přísně vyloučen znovu. Druhou přesilovku už Boleslav využila. Curney našel z vrcholu dlouhou přihrávkou Jelínka, který dokázal z velkého úhlu propálit přesouvajícího se Kuhna. Už to vypadalo, že se soupeři rozejdou poprvé do kabin smírně, když mladý útok domácích Kladivo – Voltner – Hronek dobře rozehrál volný úder v rohu a posledně jmenovaný dostal míček zpoza brány se štěstím a přispěním boleslavského obránce za Bauera.
 
Úvod druhé třetiny Buldokům nevyšel. Hned v prvním střídání při kombinaci na polovině soupeře ztratila první pětka míček a boleslavský rychlý kontr skončil vyrovnáním. Krajcigr nabyl Curneymu, který míček uklidil za bezmocného Kuhna. Druhá třetina přinesla asi nejlepší pasáž hry, kdy se šance střídaly na obou stranách. Koutného v dobré pozici vychytal Bauer, na druhé straně zase uhasil šanci Zakonova Kuhn. Ve 32. minutě do utkání nepochopitelně zasáhli rozhodčí Sojkové. Při souboji v brněnském obranném rohu povalil Krajcigr Bauera, ale rozhodčí poslali domácího beka po třetí na trestnou lavici. Brněnská obrana na to však zareagovala nejlépe, jak mohla, a boleslavskou výhodu ubránila. Ve 36. minutě se uvolnil z levého křídla Koutný, ale jeho střelu Bauer tak tak vytěsnil mimo tyče. Na konci měl velkou šanci Natov, ale v dobré pozici přestřelil.

Třetí třetina tedy začínala za vyrovnaného stavu. V úvodu si šance vytvářeli spíše pozorně bránící domácí. Střely Sládečka, Alkkiho a Coufala ale zlikvidoval jistý Bauer a tak udeřilo na druhé straně. Na levém mantinelu dostal dostatek času Krzyžanek a zamířil přesně pod Kuhnovu levou ruku. Buldoci stáhli sestavu na dvě formace a postupně se začali dostávat do tlaku. V 52. minutě ale při napadání propadli a Natov předložil lahůdku pro Krajcigra. V 54. minutě svitla domácím naděje, Křenek zatáhl za záchrannou brzdu při průniku skvěle hrajícího Sládečka a zamířil na trestnou lavici. Na ní vydržel pouze 38 vteřin, protože poté jej „Vysvobodil“ dobře mířenou ranou z vrcholu přesilovkového obrazce Bauer. Necelých pět minut před koncem si vzali domácí oddechový čas a zkoušeli hru bez brankáře. Bohužel, Boleslav přidala do prázdné branky postupně tři zásahy a rozhodla tak o osudu bodů. Všechny tři si po výhře 7-3 odvezli do středních Čech hosté.


 
BB-vs-Boleslav.jpg