Utkání chudé na góly ovládli Gullivers

Buldoci se v rámci pátého kola 1. ligy mužů střetli na domácí půdě s brněnským rivalem Sokol Brno I EMKOCase Gullivers. 323 diváků na hale Vodova však vidělo hlavně pevné obrany na obou stranách, za 60 minut hry se hráči prosadili jen třikrát.
Jakub Hanák | 28.9.2022

V první třetině gól nepadl. Ze začátku bylo k vidění pár šancí, ale žádné velké ohrožení ani Faltusovy, ani Lysákovy svatyně se neodehrálo.
Po poněkud nudné první třetině se tempo hry zvedlo. K vidění bylo pár přečíslení, ale střelci dnes zřejmě nechali formu doma. Skóre utkání otevřel v 31. minutě obránce Lukáš Kvapil, který taženou střelou překonal Adama Lysáka. Vedení Buldoků však nevydrželo moc dlouho, ve 35. minutě vyrovnal za Gullivers David Novák.
Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté, kteří překlopili vývoj utkání na svou stranu. Nahrávku Jiřího Černocha zužitkoval kapitán Gullivers Adam Bouška a hráči v bílém poprvé vedli. Buldoci měli problém vytvořit si souvislý tlak. To se jim podařilo až v závěrečných třech minutách, kdy při hře v šesti zamkli Gulivery na jejich polovině, nicméně z tlaku se jim nepodařilo vytěžit vyrovnávací gól. Brněnské derby tak ovládli Gullivers po těsné výhře 2:1.