Tři góly byly málo, Buldoci nestačili na Gullivers

Městské derby mezi Bulldogs a Gullivers také podruhé v sezoně ovládl rival. Buldoci po většinu času tahali za kratší konec a prohráli 7:3.
Jakub Hanák | 4.12.2022

První třetina se nenabídla příliš vysoké tempo, svůj podíl na tom mohla mít také poněkud komorní atmosféra v hale. Už po minutě hry se však ujali vedení papírově hostující Buldoci. Chybu v rozehrávce Gullivers potrestali Lukáš Mráz s Josefem Žižkou. V 11. minutě však vyrovnal v přesilovce lídr domácích Václav Černoch.
Ve druhé třetině začali fanoušci Buldoků podporovat svůj tým a tím zvedli tempo celého zápasu. Bohužel to však hrálo ve prospěch Gullivers, kteří po brejku Videmana otočili stav utkání. O necelou minutu později pak navýšil náskok Michal Šmíd a Buldoci se odhodlali ke změně v brankovišti. Gullivers nově nastoupivšího Matěje Faltuse zasypali střelami, ale další gól ve druhé periodě nepřidali. Naopak Buldoci mohli jít do šaten s mírně lepším pocitem, šest vteřin před sirénou totiž snížil z dorážky Sedmerovy střely Matyáš Němec.
Ve třetí třetině Buldoci zabrali a snažili se o vyrovnání. To se jim podařilo ve 45. minutě, postaral se o to nikdo jiný než Lukáš Mráz. Jenže v 51. minutě přišel možná zlomový okamžik zápasu. Gullivers v přesilovce odskočili zásluhou Boušky do vedení 4:3 a o půl minuty později potrestal ztrátu na půlce Jan Videman. Gullivers posilnění novým vedením přidali a šestý gól vstřelil s notnou várkou štěstí Radek Novotný. Šest minut před koncem to riskli Bulldogs v šesti, ale jediným výsledkem byla obdržená branka. V závěru už se nic podstatného nestalo, a tak Buldoci, kteří sice vyhráli souboj v hledišti, zůstávají bez bodu.