Sváteční pondělí jak má být!

Mužské i ženské áčko se na státní svátek představily před domácím publikem na Sportpointu a rozhodně bylo na co koukat.
 
B r n o - Muži nejdříve přivítali na domácí palubovce štíry z Českých Budějovic a do zápasu vstoupili velmi dobře, vytvořené šance však nedokázali zúročit. Jako první se tak z gólu radovali hosté, a to hned dvakrát během pár minut a v půlce první třetiny si tak vytvořili dobrý náskok. Stav zápasu se ale nelíbil Janu Vojtíškovy, který nádherně trefil přihrávku od Grlického a snížil tak na 1:2. Do konce první dvacetiminutovky se ale soupeř stihl ještě dvakrát prosadit a do šaten se tak šlo za třígólového vedení Budějovic.

V rámci druhé třetiny jsme viděli spoustu vyloučení, ale ani dvě přesilovky Budějovic ani početní výhoda domácích neměli šťastné konce. Naopak nájezd Adama Konečného a jeho krásné backhandové zakončení dalo důvod k radosti jak fanouškům tak domácí lavičce. A do třetí třetiny tak šli Buldoci za stavu 2:4.

Hned na začátku poslední dvacetiminutovky však skóre na 3:4 upravil svou střelou Adam Konečný. Dalších deset minut by se dalo popsat jako gólový klid před bouří. V 51. minutě totiž vyrovnávací branka Matyáše Němce spustila gólovou přestřelku. Nejdříve se Budějovicím podařilo ve dvou minutách opět odskočit na rozdíl dvou branek, ale domácí se nevzdali a v posledních dvou minutách základní hrací doby dokázali díky brankám Jana Vojtíška a Martina Grlického poslat zápas do prodloužení, kde Adam Konečný uzavřel jednak svůj hattrick, ale hlavně celý zápas a Buldoci si tak připisují do tabulky dva body.


Bulldogs Brno - FBC Štíři Č. Budějovice 7:6p
branky: 14. Jan Vojtíšek, 34. Adam Konečný, 41. Adam Konečný, 51. Matyáš Němec, 58. Jan Vojtíšek, 59. Martin Grlický, 61. Adam Konečný - 8. Ondřej Havelka, 11. Jan Králík, 14. Ondřej Havelka, 15. Michal Matějček, 52. Michal Měřička, 54. Marek Slepička; rozhodčí: Martin Hudeček - Pavel Rochovanský; vyloučení: 3:2; využití: 1:0; diváků: 222; zásahy brankářů: Kryštof Bartek 10 - Radek Kulhan 22; po třetinách: 1:4, 1:0, 4:2, 1:0;


 
Ženy poté co hala shlédla výhru svých kolegů se šli utkat o body s Olomoucí. Do zápasu však nevstoupily vůbec dobře když hned ve druhé minutě hostující celek proměnil první přesilovku utkání. Nadále však Buldočky začali předvádět hru která už se domácím fanouškům zamlouvala a v 8. minutě vyrovnávala svým prvním extraligovým gólem Romana Bačová. Radost však domácím zkazil druhý gól Olomouce, který padnul hned devět vteřin na to. Do konce třetiny si však Linda Hyksová připsala i druhou asistenci zápasu při vyrovnávacím gólu Michaely Žákové na 2:2.

Ve druhé třetině již Buldočky udávali tempo zápasu a Olomouc přehrávaly. kdo ale v druhé třetině opravdu kraloval byla opět Míša Žáková, která ve 28. minutě nejprve gólem z úniku po mantielu poslala domácí poprvé do vedení, ale i nádhernou střelou do šibenice v 37. minutě navyšovala vedení na rozdíl dvou branek

Na začátku třetí třetiny Olomouc upravovala na 4:3 a vykřesala si tak naději na zisk bodů. Jakoukoli krádež bodů ze sportpointu však odmítla Pavlína Bačová, která zvyšovala na konečných 5:3 už ve 48. minutě, následovala pak skvělá obrana domácích i proti hře Olomouce bez brankáře a na sportpointu tak v toto vydařené florbalové pondělí zůstalo hned krásných 5 bodů.


Bulldogs Brno - FBS Olomouc 5:3
branky: 8. Romana Bačová, 15. Michaela Žáková, 28. Michaela Žáková, 37. Michaela Žáková, 48. Pavlína Bačová - 2. Darina Axmannová, 9. Anna Němcová, 47. Tereza Reimerová; rozhodčí: Michal Prouza - Petr Rogowski; vyloučení: 1:3; využití: 0:1; diváků: 183; zásahy brankářů: Markéta Marková 9 - Pavla Lišková 29; po třetinách: 2:2, 2:0, 1:1;


-Filip Volovec