sté výročí republiky jsme oslavili výhrou

Páteční utkání se odehrálo v Hodoníně ve spolupráci s místním florbalovým klubem. Třetí ročník tohoto výjezdního utkání nabídl souboj mladých Bulldogs Brno proti lídrovi tabulky ACEMA Sparta Praha.
 
Již v prvních střídáních Buldoci ohrozili branku, ale míček, který poskakoval na brankové čáře, odpálil hráč Sparty. První gól byl k vidění již v šesté minutě, když se po přihrávce Časara trefuje do odkryté branky Košir. Stav 0:1. O dvě minuty později zvyšuje po přihrávce z první od Marvánka Kareš. Stav 0:2. Prvním vyloučeným byl v utkání Jan Vojtíšek, když „zadkem“ sestřelil hráče Sparty ve vlastním rohu. Přesilovou hru využil Marvánek. Stav 0:3. Po vybojovaném „rohu“ od Petra Koláčného se trefuje Tomáš Kadavý. Stav 1:3. Následně byl vyloučen Jan Galuszka za držení protihráče. Výhodu využil reprezentant Garčar. Stav 1:4.
 
Na začátku druhé třetiny Buldoci hráli přesilovku. Bohužel snížení nepřišlo. Střely létaly na obou stranách, ale nic převratného. V polovině utkání snižuje Martin Grlický po asistenci Adama Konečného. Stav 2:4. Dalším vyloučeným hráčem byl opět Honza Vojtíšek, i když tentokrát velmi nešťastně. Letící střela trefila jeho hokejku, když mu ji hráč Sparty přizvedl. Přesilovou hru hosté nevyužili.
 
Začátek poslední třetiny byl dobrý pro oba celky, ale ani jeden tým ze svých šanci nedokázal skórovat. Protiútoků bylo hodně, ale vždy jeden z hráčů promáchl svoji šanci. Poslední dvě minuty Buldoci hráli v šesti, ale přes silný val hostujících se nedokázali dostat do předbrankového prostoru a vystřelit nebezpečnou střelu.
 
Konečný stav 2:4 z pohledu Buldoků. Soupeř zůstává stále neporažen v základní hrací době a drží se na první příčce tabulky. Výjezdní utkání sledovalo v hodonínské hale 660 diváků. Jednalo se tak o další skvělý ročník.
 
 
Jihomoravské derby bylo naplánováno na neděli 28.10. Po poslechu hymny na počest 100 let Československa se obě úvodní pětice dostavili na zahajovací buly.
 
Buldoci začali úvodními střelami, ale až v šesté minutě se ujala střela Adama Konečného po sehraném signálu s Grlickým. Stav 1:0. O tři minuty později však bylo vyrovnáno po dorážce znojemského Šindeláře. Vyrovnání nakoplo hostující fanoušky, kterých do Brna přijel pořádný houf. Zchladil je až Mates Němec, který dorazil střelu Galuszky za hostujícího gólmana Hándla. Stav 2:1. Střely v třetině 8:8.
 
Buldoci vletěli do druhé třetiny na výbornou a Martin Grlický zvýšil na 3:1. Po špatné rozehrávce Buldoků za vlastní bránou se míček dostal před Kuhna, kde se Kucharič nemýlil a snížil na 3:2. Následovala krásná kombinace po ose Michálek-Ulman-Pešák, když poslední zmiňovaný posílal míček do prázdné branky. Vedeme 4:2. Stav na střely 9:6 pro Brno.
 
Závěrečná třetí třetina měla rozhodnout.  O klid na hokejkách domácích se postaral dalším gólem Adam Konečný. Stav 5:2. Znojmo začalo hrát v šesti již od 50. minuty, ale nevyplatilo se jim to. Tři rychlé góly za sebou. Stav 8:2. Zoufalé Znojmo se snažilo korigovat výsledek, ale dobře bránící Buldoci je k ničemu nepustili.
 
V derby vyhráli domácí Bulldogs 8:2 nad Znojmem. Buldoci ve čtyřech zápasech nasbírali devět bodů do tabulky tuzemské nejvyšší soutěže a patří jim 9.příčka, pouze bod za pozicemi zajištující účast v play off.